• понеделник, 29 май 2023
  • 376 преглеждания

ЦСРИ – гр. Свищов взе участие в третото издание на "Фестивал на къдроглавия пеликан" в Природен парк „Персина“

Потребителите и екипът на ЦСРИ – гр. Свищов взеха участие в третото, поредно издание на "Фестивал на къдроглавия пеликан", организиран от Дирекция на Природен парк "Персина". Формата на фестивала е еднодневно събитие с информационно-образователна и природозащитна насоченост.

Огромна чест за Център за социална рехабилитация и интеграция, гр. Свищов е вниманието, което им е оказал орнитологът Свилен Чешмеджиев. С увлекателни разкази и достъпна информация, той ги е запознал отблизо с местата за гнездене на къдроглавия пеликан на територията на ПП "Персина", с биологичните и екологични особености на къдроглавите пеликани, с начина на живот на други защитени видове обитатели на парка. Потребителите на услугата са имали възможност да се докоснат до макети на орлово гнездо, яйца на различни птици, да разгледат посетителския център на природния парк.

Сред поканените да гостуват и участват на "Фестивал на къдроглавия пеликан", заедно с ЦСРИ – гр. Свищов, са били и представители от природните паркове на България, различни природозащитни организации и Българското Дружество за защита на птиците.

От Центъра за социална рехабилитация и интеграция, гр. Свищов изказват своята благодарност към Свилен Чешмеджиев и си пожелават още нови срещи.

 

По информация на ЦСРИ - Свищов