• сряда, 03 април 2024
  • 229 преглеждания

София Тех Парк организира национална кампания за представяне на своята инкубационна програма

София Тех Парк организира национална кампания „Пътят на предприемача“ за представяне на своята инкубационна програма South East European Innovators Program (SEEIP). Поредицата от събития ще се проведат от 8 до 20 април в 13 града в страната: Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен, Габрово, Враца, Монтана, Видин.

Целта на инициативата е да запознае стартиращите и предприемачески екосистеми по места, студенти и ученици с предимствата и възможностите, които предлага програмата за развитие на техните компании, проекти или бизнес идеи. По време на всяко представяне участниците ще имат възможност да се срещнат с екипа от експерти на инкубационната програма, да научат повече за процеса на кандидатстване и да чуят истории за успеха от настоящи и завършили обучението компании и екипи.

Допълнително ще бъде предоставена информация за възможностите, които предоставя за бизнеса европейската мрежа Enterprise Europe Network- EEN.

Инкубационната програма на София Тех Парк е инициатива, насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи от всички области на индустрията в ранните етапи от тяхното развитие. Тя включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер. Програмата предлага набор от ресурси и услуги, които имат за цел да помогнат на участниците да създадат свои компании или да ускорят растежа на бизнесите си, както и да достигнат до национални и международни пазари. Някои ключови аспекти на програмата включват менторство, финансова помощ, достъп до научна инфраструктура, оборудване и експертиза, обучения, развитие на умения и подкрепа за инвестиции. София Тех Парк предоставя инкубационни услуги за бизнеса от 2016 г. като досега са били подпомогнати над 70 стартъпа, малки и средни предприятия.

Националната кампания „Пътят на предприемача“ се организира от София Тех Парк в партньорство с Junior Achievement Bulgaria, с подкрепата на Enterprise Europe Network - EEN и общините в градовете домакини.

Всички събития от инициативата „Пътят на предприемача“ ще се проведат от 16.00 часа, като регистрацията на място започва от 15.30 часа.

В град Свищов събитието ще се проведе на 9 април в Зала 1 на Община Свищов, намираща се на ул. "Цанко Церковски" № 2.

Безплатна регистрация за всеки град: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmdspHhLOrXtmfjW7x2_hCGWVyQmIMSkIxzrMIa0C4Ztflbg/viewform

 

Информацията е предоставена от София Тех Парк