• понеделник, 17 юни 2024
  • 111 преглеждания

Рая Варимезова и Виктория Гутева са лауреати в Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”

На 14 юни се състоя церемонията по награждаване на лауреатите на Националния литературен конкурс „Този безкраен свят” организиран от Първа езикова гимназия – Варна и съорганизатори – МОН, Община Варна и Фондация „Българска памет“. Домакин на събитието бе Първа езикова гимназия – Варна.

Конкурсът е в памет на Красимира Попова и Йордан Йорданов – емблематични преподаватели в Първа езикова гимназия, гр. Варна. В национален мащаб форумът е уникален – той е единственият конкурс, насочващ младите хора в гимназиална възраст към творчество на два от най-широко разпространените езици в Европа – немски и английски.

С решение на организационния комитет за 2024 г. темата беше „Любов“.

Над 200 творби на английски и немски език се състезаваха в осемнадесетото издание на ученическия конкурс. По време на церемонията по награждаването авторите прочетоха своите конкурсни творби пред свои съученици, родители и преподаватели.

Кметът Благомир Коцев награди спечелилите първите места в творческата надпревара, сред които беше Рая Варимезова от VIII клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, участваща с авторски текст на английски език – поезия. Ученичката Виктория Гутева от X клас получи поощрителна награда за авторски текст на английски език – кратък разказ. Наградите са Диплом и парична сума.

Ментор на успешните наши момичета е Моника Цветанова – старши учител по английски език.

 

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов