• сряда, 22 февруари 2023
  • 150 преглеждания

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПДТГ „Д. ХАДЖИВАСИЛЕВ“ - УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЛЕВСКИ

На 18.02.2023 година в залата на Общински съвет - Ловеч, се проведе Национална конференция на тема: „Васил Левски в историята, литературата и изкуството”, организирана от екипа на сдружение „Екомисия 21 век”, чрез Общински ученически съвет, с финансовата подкрепа на община Ловеч.
Форумът събра представители от Варна, Силистра, Добрич, Свищов, Габрово, Перник, Севлиево, Правец, Троян и Ловеч.
По регламент трябваше да се представи презентация или видео по една от предложените от организаторите теми. В деня на Националната конференция залата беше изпълнена с младежи, облечени с униформите на своите училища.
Възпитаниците на ПДТГ "Димитър Хадживасилев" - Свищов Сияна Атанасова и Камелия Николова, под ръководството на главен учител Альоша Кушлов, представиха видеото “Времето е в нас и ние сме във времето“, създадено от Румяна Василева, ученичка от XIа клас.
Във форума се редуваха исторически теми с такива, описващи образа на Апостола в литературата чрез творби на наши и чужди писатели; презентации, отразяващи дейността на Левски в техния роден край, портрети на Левски.
В края на конференцията на участниците бяха връчени удостоверения от кмета на община Ловеч - госпожа Корнелия Маринова.
Всички участници поднесоха венец пред паметника на Апостола и отдадоха почит към неговото дело.
Домакините бяха подготвили богата културна програма за всички участници, която допринесе за надграждане на историческите знания на младите хора.

 

ПДТГ "Димитър Хадживасилев" - Свищов