• сряда, 24 май 2023
  • 268 преглеждания

Поздрав от председателя на Общински съвет - Свищов д-р Кристиян Кирилов по повод 24 май

Уважаеми дейци на българската култура и образование,

скъпи съграждани,

Приемете най-искрени поздрави по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

В този светъл ден нека отдадем своята почит пред просветното дело на всички бележити личности оставили отпечатък върху българската история и славянската книжовност и с признателност споменем имената на светите братя Кирил и Методий, които с обич наричаме първоучители.

Яркият спомен за приноса на редицата бележити личности като – Георги Атанасович, Николай Павлович, Иван Шишманов, Алеко Константинов, Цветан Радославов, Димитър Хадживасилев, Димитър Ценов и др., е още един повод да се наречем горди европейци, наследници на богата духовна култура, оказала влияние върху развитието на България и Европа!

По повод най-светлия български празник – 24 май, искам да поднеса своите искрени благодарности към всички просветни дейци, учители, културни деятели, творци и родолюбиви българи, които чрез своя принос съхраняват чистотата на българската писменост, култура, наука и изкуство, и я предават с любов на нашите деца. Сигурен съм, че стремежът на будните свищовлии към духовността няма да затихне никога и в сърцата ни винаги ще е жив споменът за достойните преди нас!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Д-р Кристиян Кирилов

Председател на Общински съвет – Свищов