• вторник, 28 март 2023
  • 511 преглеждания

Екипът на ЦНСТСХ „Св. Иван Рилски“ подкрепи Община Свищов в надпреварата за Еко отговорна Община на България

Екипът на ЦНСТСХ „Св. Иван Рилски“ подкрепи Община Свищов в надпреварата за Еко отговорна Община на България като се включи в кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ на организацията „БГ Бъди активен“.

По повод Световния ден на рециклирането – 18 март, от екипа и потребителите беше изработен забавен Шишеяд, предназначен за събиране на пластмасови бутилки, който бе поставен пред входа на социалната услуга. Поканихме всички жители на града в периода 15.03 – 18.03.2023г да се включат в инициативата и да ни подкрепят, като нахранят нашия Шишеяд.

Целта на инициативата беше да привлече вниманието към нуждата от разделно събиране на опаковките по атрактивен начин и да повдигне въпроса за създаване на достъпни условия за разделно събиране на пластмасови бутилки, с идеята да се повишат нивата на рециклиране и да се намали замърсяването на околната среда.

Благодарение на подкрепата от жители на града и близки на потребители, които откликнаха на идеята, събрахме и предадохме в пункт за рециклиране 6 кг пластмаса.

Инициативата за събиране на пластмасови бутилки продължава. Всеки който желае може да изхвърли събраните количества в нашият Шишеяд, а събраното количество регулярно ще се предава в пункт за рециклиране.

Вярваме, че не е трудно да пазим природата чиста. Ние сме тези, от които зависи да живеем в чиста и приветлива градска среда.