Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Приключи мобилността по проект "Икономисти на бъдещето" успешно осъществен от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов

Приключи мобилността по проект \"Икономисти на бъдещето\" успешно осъществен от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов
Добавена на: 2021-10-14 14:29:54

Приключи мобилността по проект \"Икономисти на бъдещето\" успешно осъществен от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов
Приключи мобилността по проект \"Икономисти на бъдещето\" успешно осъществен от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов


 Успешно се осъществи още един проект, в който ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов взе активно участие, а именно "Икономисти на бъдещето" - 2020-1-BG01-КА102-078110 по програма "Еразъм"+ .  Двадесет ученици от десети, единадесети и дванадесети клас посетиха красивия испански град Сарагоса и прекараха там три седмици, осъществявайки реална стажантска практика. Сред учениците имаше и такива, които са в дуална форма на обучение с различни специалности – „Икономисти-информатици“ и „Офис мениджъри“. В зависимост от това, те бяха представени и настанени в различни фирми, сред които известни дистрибутори като „Bosch”, строителни компании, фирми за производство и дистрибуция на кафе, общини и др. Това се осъществи с партньорското съдействие на Асоциция "Мундус", които от началото до самия край се погрижиха както за професионалното, така и за културното израстване на учениците. От туристическата разходка из града, през приключенията, които младежите изживяха в еко парк El Juncaral, до посещението на прочутия Природонаучен музей, както и типичния за града и региона Музей на Сарагоса, цялата програма бе наситена с интересни и емоционални моменти. Учениците се запознаха с творбите и живота на бележития испански художник Франсиско Гоя, роден в средата на просвещенския XVIII век, през 1746 година, в селце край Сарагоса, както и с много негови съмишленици и други просветители. Видяха нагледно какъв е бил животът на загадъчните динозаври, обитавали планетата ни преди повече от 66 милиона години, преминавайки през етапите им на еволюция, биология и изчезване.

След благополучно завършване на стажа си, учениците имаха възможността да споделят до каква степен всички техни очаквания са се изпълнили, какво ново са научили и дали със задоволство приключват престоя си. Всички изказаха своите благодарности за отворилата се пред тях възможност да обогатят професионалния си опит и езиковите си умения по английски, а дори и по испански език. Много от младите хора дори си размениха контакти и подаръци със своите работодатели. Работата беше изключително ползотворна и даде съответния резултат. Всички ученици получиха Европейски сертификат, който удостоверява натрупания стаж и умения през времето на мобилността, а някои се сдобиха и с препоръки за бъдещи работни места. Заредени с нови сили, вече по-мотивирани за работа и уверени в себе си, учениците са отново готови да продължат своята професионална практика!
 

 По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – гр. Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания