Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“

Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“
Добавена на: 2018-06-27 16:09:45

Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“
Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“
Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“
Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“
Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“
Ганчо Ламбев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов“

Удостоверението на Ганчо Петков Ламбев за „Почетен гражданин на град Свищов” му бе връчено от председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов

На тържествена сесия на Общински съвет – Свищов, бе връчено удостоверението на Ганчо Петков Ламбев за „Почетен гражданин на град Свищов”. Званието му бе връчено от председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов на 27 юни – денят на Освобождението на Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев поднесе лично на Ганчо Ламбев почетния знак на Свищов и му благодари за съществения принос в развитието на община Свищов.
Като достоен гражданин и общественик, отличаващ се със своята добрата, достойнство, дисциплина, отговорност, състрадателност и справедливост, той получи пълна подкрепа от страна на общинските съветници и бе удостоен с почетното звание абсолютно единодушно.
Ганчо Петков Ламбев е роден през 1953 г. Средното си образование завършва през 1972 година в ТМСС „Цанко Церковски“ гр. Павликени като машинен техник. През целия си живот живее в родното село Царевец, община Свищов, област Велико Търново.
Ганчо Ламбев е три мандата общински съветник в Общински съвет – Свищов – мандат 2003-2007 г.; мандат 2007-2011 г. и мандат 2011-2015 г.
Като личност притежава рядко срещана толерантност и състрадателност – проявява изключителна чувствителност към болките и проблемите на съгражданите си, към всичко, което радва и носи гордост и удовлетвореност. Отличава се с активна гражданска позиция.
Благотворителните инициативи и обществено-полезната дейност стартират още в далечната 1991 г., когато той става председател на земеделската кооперация и оттогава оказва неимоверна помощ и подкрепа на кметството и общината.
Кооперацията, която ръководи обработва над 23 000 дкa. земеделска земя с използване на най-модерни машини, съоръжения и технологии и осигурява заетост на над 100 човека.
Управленската политика на кооперацията е насочена към повишаване на заетостта сред местното население, подкрепа на значимите и полезни за обществото инициативи, ефективно подпомагане на местните образователни, културни, социални и други институции, а основните обществени каузи са насочени към грижа за хората и социално слабите, помощ на хората в неравностойно положение, грижа за здравето и спорта, благотворителност, култура и др. Неговата многостранна, последователна и значима обществено-полезна и стопанска дейност за развитието на града и общината остава видима следа.
В лицето на своя председател г-н Ганчо Ламбев кооперацията подпомага финансово редица детски, здравни и социални заведения, спортни и културни институции и клубове, фестивали, чествания и мероприятия и събития в град и община Свищов.
Значителна финансова подкрепа оказва г-н Ламбев върху развитието на град Свищов и общината. С негови средства и дарения са извършени значителни ремонтни дейности в сградата и в отделения на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ гр. Свищов, включително доставка на медицински консумативи и техника; църквата „Света Троица“ с. Царевец, Народно Читалище „Светлина - Царевец 1927“, където работят много самодейни формации, разчитащи за всичко на кооперацията – за средства за пътуване при участия, за организация на прояви. Успехи жънат танцовият състав за деца, оркестърът и певческата група, обединени под името „Фолклорен извор“.
Не малко са и даренията за значими обществени мероприятия, чествания, годишнини, събития и фестивали, провеждани ежегодно в град Свищов и населените места от общината.
Прекрасна българска инициатива подема кметство Царевец и кооперацията, когато на 3 март 2011 година над всяка къща в селото се развява българския трибагреник, като първите 250 трикольора са закупени с пари от кооперацията.
По инициатива на читалището, както и със стабилната финансова подкрепа от ППОК „Изгрев 93”, през лятото на 2011 година бе реновирано лятното кино и организиран и проведен Първи национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор”, който в последствие се превръща в ежегоден фестивал на художествената самодейност под патронажа на Министерство на културата на Република България. Генерален спонсор на фестивала отново е ППОК „Изгрев 93“ с председател Ганчо Ламбев.
Друга сфера, в която основно действащо лице е отново г-н Ганчо Ламбев е спорта. Естествено с неговата финансова подкрепа е обновен спортният комплекс с оформени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, оборудвана спортна и фитнес зала с различни уреди. Създаден е футболен клуб „Изгрев 93” с два отбора мъже и деца, които редовно провеждат своите тренировки и участват успешно в организирани общински и областни турнири.
Неимоверна е и помощта, оказвана от г-н Ламбев в трудни и аварийни ситуации. Благодарение на високопроходимата техника, с която разполага кооперацията, нееднократно се е отзовавала на помощ при обилни снеговалежи и извънредни ситуации, свързани със снегонавявания и почистване на пътищата в общината през зимния период. Тук основен „помощник“ се оказа машината БАТ, собственост на кооперацията, който осигурява проходимост и достъп до основните пътни артерии в областта.
Социалния и човешкия фактор е това, което играе важна роля в политиката на кооперацията и в лицето на г-н Ламбев. С негови лични средства оказва финансова подкрепа и помощ на затруднени семейства; поема финансирането на тъжни обредни ритуали; осигурява финансови средства за лечение на болни хора и оперативни интервенции. Много са и случаите, за които хората не знаят, а и самият г-н Ламбев не иска да говори, защото смята, че да направиш добро не винаги е свързано с много пари, но винаги означава, че си направил едно добро дело, подал си ръка, когато си почувствал, че трябва и си го направил от сърце.
Общата стойност на даренията и финансовата помощ на ППОК „ИЗГРЕВ 93“ с. Царевец, община Свищов с председател Ганчо Ламбев през годините възлизат на над 880 000,00 лева, част от които са:
-              За 2017 г. даренията възлизат на обща стойност над 93 000,00 лева;
-              За 2016 г. даренията възлизат на обща стойност над 170 000,00 лева;
-              За 2015 г. даренията възлизат на обща стойност 9 590,00 лева;
-              В периода 2011/2012 г. за възстановяване на летният театър в с. Царевец средствата възлизат на 77 346,67 лева;
-              В периода 2006/2009 г. за възстановяване сградата на стадиона в с. Царевец са дарени средства в размер на 31 710,79 лева.
За своите заслуги председателят на ППОК „Изгрев 93“ в Царевец Ганчо Ламбев бе удостоен със званието Почетен член на НЧ „Светлина – Царевец 1927“ за значителния му принос за развитието и утвърждаването на читалищната художествена самодейност в селото.
През 2017 г. на XII-та Годишна среща на Националното сдружение на общините на Република България г-н Ганчо Ламбев е удостоен с Наградата „Общински дарител“.
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания