Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Математическото състезание „Виктор Маринов“

 Математическото състезание „Виктор Маринов“
Добавена на: 2016-04-18 10:04:25

 Математическото състезание „Виктор Маринов“
 Математическото състезание „Виктор Маринов“

Математическото състезание „Виктор Маринов“ се провежда в памет на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 04.04.2004 г. в р. Лим – Сърбия/Черна гора.

Математическото състезание „Виктор Маринов“ се провежда в памет на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 04.04.2004 г. в р. Лим – Сърбия/Черна гора. В него участват ученици от 7 клас.
От тази година състезанието е в календара на СБМ. Организатори са  Съюз на математиците в България - секция Свищов с Председател Д-р Маргарита Шопова.
Математическото състезание е по формата на националното външно оценяване по математика за 7 клас и е с продължителност 150 минути.
Тази година в състезанието участват 43 седмокласници, от които 34 от СОУ „Димитър Благоев” и 9 от СОУ „Николай Катранов”.
Състезанието започна с конферентна връзка с майката Марияна Николаева и сестричката на Виктор –Жанет, които живеят в град Милфорд,/щат Масачузет/, САЩ. По скайпа те пожелаха успех на участниците, за които както всяка година те предварително изпратиха сладкиши, сокове и награди за участниците.
Успех на всички участници!
 
Почивай в мир, Вики!
Почивайте в мир, мили деца загинали в Лим!
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания