Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Водещи експерти от страната и чужбина споделиха опит в работата с деца със специални потребности

Водещи експерти от страната и чужбина споделиха опит в работата с деца със специални потребности
Добавена на: 2016-03-16 11:02:32

В периода 11-12.03.2016 г., на Международна конференция на тема: „Моделиране на нови социални услуги за деца с увреждания в България”, водещи експерти от страната и чужбина споделиха опит в работата с деца със специални потребности

     В периода 11-12.03.2016 г., на Международна конференция на тема: „Моделиране на нови социални услуги за деца с увреждания в България”, водещи експерти от страната и чужбина споделиха опит в работата с деца със специални потребности. Конференцията се състоя в Икономически университет гр. Варна, а организатори на събитието бяха Фондация „Карин дом” – Варна. Лектори на събитието бяха преподаватели от университети в България, специалисти от Фондация „Карин дом”, логопеди, физиотерапевти, както и директорът на Дневен Център за деца с увреждания в гр. Свищов Теменужка Тодорова.
     На събитието присъстваха и представители на Spring Common School, Кеймбриджшир – едно от най-добрите училища за деца със специални потребности във Великобритания.
     В конференцията взеха участие над 400 учители и специалисти от страната. Специални гости на събитието бяха зам.-кметът на община Свищов Анелия Димитрова, г-жа Румяна Кузева – Началник Отдел „Образование” към община Свищов и г-жа Анелия Димитрова – Ръководител на Общинска служба „Социални дейности”.
     Организаторите - Фондация „Карин дом” гр. Варна представиха работата си в посока подобряване на грижите за децата с увреждания в България, като специален фокус в представянето им беше партньорството с Дневния Център в гр. Свищов. Социалната услуга беше представена като добра практика, взаимствала опита на водещи европейски държави.
Директорът на Дневния център в Свищов – г-жа Теменужка Тодорова, запозна присъстващите с някои основни аспекти при работата с деца с множество увреждания. Тя презентира, чрез видеоматериали две нови програми, насочени към включено обучение на децата, с грижа към тях.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания