Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Генчо Генчев е новият кмет на Община Свищов

Генчо Генчев е новият кмет на Община Свищов
Добавена на: 2015-11-09 11:28:12

Новият градоначалник събра доверието на 8764 гласоподаватели

16 239 гласоподаватели от община Свищов упражниха правото си на глас на втория тур, миналата неделя, когато бе определен кметът на Общината. 31 132 жители имаха право на глас. Недействителните бюлетини в урните в края на изборния ден се оказаха 337.
            Гласуването се проведе в 54 секции в града и населените места, а избирателната активност бе 51,52 %. Изборният ден започна нормално в 6 часа и протече без фрапиращи нарушения, опорочаващи гласуването. И на балотажа за осигуряване  на обществения ред бяха включени униформени служители от различни звена на Министерството на вътрешните работи – РУП-Свищов, „Гранична полиция” и местната противопожарна служба.
            Изборният ден приключи на време, а първите представители  на СИК започнаха да предават протоколите от вота в Общинската избирателна комисия още преди 20 часа. Представителите на секциите идваха с превоз осигурен от общината и ескортиран от полицаи. Бе създадена и добра организация за приемане и обработване на изборните документи, като средно това ставаше за около 15 минути.
            Генчо Генчев, кандидатът издигнат от БСП и подкрепен след първия тур на Местни избори 2015 от трима други претенденти за кметския стол, спечели надпреварата. Новият градоначалник събра доверието на 8764 гласоподаватели, което представлява 55,11 на сто. За Станислав Благов, Коалиция „За Свищов” гласуваха 7138 души или 44,89 %.
            За първи път при провеждането на местни избори обаче представителите на медиите не бяха допуснати в сградата на Общината, където представители на ОИК работеха през последния месец и се приемаха изборните книжа. Репортери и оператори чинно следяха влизането и излизането на членовете на секционните комисии пред входа в ноемврийската вечер. След 20 часа към тях се присъединиха и представители на изборните щабове на отделните партии. Именно те дадоха първата неофициална информация, че има избран нов кмет, а малко преди полунощ небето бе озарено от фойерверки за новия градоначалник.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания