Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Трима победители от СОУ „Николай Катранов” в Национален ученически конкурс

Трима победители от СОУ „Николай Катранов” в Национален ученически конкурс
Добавена на: 2015-06-16 10:32:47

В конкурса „Не се гаси туй, що не гасне”, посветен на 70-годишнината от Победата над хитлерофашизма, участваха над 3000 ученици от училищата в страната.

На 14.06.2015 година в руския информационен клуб в град София се проведе официалната церемония по награждаване на победителите в националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”, посветен на 70-годишнината от Победата над хитлерофашизма. Конкурсът се проведе с подкрепата на фонд „Русский мир”- Москва, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели, Синдиката на българските учители и др.
В конкурса  чрез проучвания на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народи, младите се запознават с миналото, настоящето и бъдещето на българо-руските отношения. Разработката на очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, мултимедийни проекти, стихове, разкази, рисунки, по предлаганата тематика, подпомага по-задълбоченото изучаване на темата „Русия” в учебния материал и извънкласната дейност по история, литература, география, руски език, информатика, изобразително изкуство и др., за разширяване познанията на учащите се.
Основна цел на конкурса през учебната 2014/2015г. беше разработването на теми, свързани с победата във Втората Световна война. Тематиката на конкурса беше с основни направления:
история – подвигът на руски и български воини във Втората Световна война;
литература – български и руски писатели и поети, писали за отношенията между двата народа;
изкуство – български и руски художници, композитори, театрални и кино дейци, посветили творби на българо – руските отношения;
православие – връзките на българските и руски духовници и на двете църкви през вековете и съвремието.
В конкурса участваха над 3000 ученици от училищата в страната - само индивидуално в две възрастови групи: V – VІІІ клас и ІХ – ХІІ клас.
Ръководители на учениците от СОУ „Николай Катранов" бяха учителките Галя Иванова, преподавател по история и цивилизации и Галя Рошелова, преподавател по български език и литература.
Галя Иванова - учител по история и цивилизации, получи за награда петдневна екскурзия в Москва, Тeодор Ангелов, VІ клас, второ място за разработка на реферат с награда мобилен телефон,  Маргарита Караиванова-VІ клас, трето място за разказ, награда MP 3 и Весела Андреева Иванова, VI клас, трето място за рисунка, награда комплект за рисуване.
 
Скъпи ученици и учители, в годината на 50 годишния юбилей на училището Вие завоювахте най-престижните награди и ние Ви благодарим, пожелаваме ви нови успехи и щастливо лято!

СОУ "Николай Катранов"
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания