Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Прекратиха досъдебното производство срещу Община Свищов за сградата на ул. „Димитър Г. Анев“

Прекратиха досъдебното производство срещу Община Свищов за  сградата на ул. „Димитър Г. Анев“
Добавена на: 2015-05-07 16:53:31

Със свое постановление от 08.04.2015 г. Окръжната прокуратура във Велико Търново обяви прекратяване на наказателното производство по досъдебно производство №29/2010 г. срещу Община Свищов по дело за сградата на ул. „Димитър Г. Анев“ №3, №3А и №5 поради липса на извършено престъпление. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Досъдебното производство бе образувано през 2010 година по сигнал на група общински съветници от ПП ГЕРБ. Според подаващите сигнала изискванията, които са били поставени при обявяване на конкурса и последващото изпълнение на строителните дейности се разминават, при което се ощетява Община Свищов.
От проведените по разследването процесуално-следствени действия е установено, че администрацията е предприела мерки по съхраняване и претендиране в пълен обем на правата на Общината.
Община Свищов припомня, че това досъдебно производство бе злонамерено използвано от местни и регионални политици в кампаниите за местни избори през 2011 г. и парламентарните - през 2014 г., като отправените обвинения, както бе доказано, са били съвсем неоснователни.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания