Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

За поредна година Община Свищов подкрепя кампанията „Да изчистим България“

За поредна година Община Свищов подкрепя  кампанията „Да изчистим България“
Добавена на: 2015-04-24 16:16:54

През 2015 г. кампанията няма да бъде в един ден, а ще се проведат 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони – градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речни корита.

За поредна година Община Свищов се включва в националната кампания за почистване, която вече е с ново мото „Да изчистим България ЗАЕДНО“.
През 2015 г. кампанията няма да бъде в един ден, а ще се проведат 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони – градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речни корита.
Свищов ще се включи масово в първата определена дата от кампанията – 10 май, когато е планирано да се събират битови отпадъци в градска среда и около жилищни сгради.    
На  17 май, в Деня на масовия спорт, доброволците ще имат възможност да се фокусират върху зоните за отдих и спорт, еко-пътеки и стадиони. В навечерието на Деня на детето на 31 май гражданите ще бъдат насочени към почистване на детски площадки. 7 юни е определен за изчистването на извън населените места, което включва природните паркове и защитените територии. По случай Международния ден на р. Дунав - 27 юни е определен за почистване от битови отпадъци на безопасни места около водоеми, реки и речни корита.
В момента се разработва мобилно приложение, чрез което доброволците ще могат да маркират почистените от тях зони, да качат снимка преди и след почистването на определените територии и да маркират колко участници са участвали в кампанията. Същото ще бъде публикувано в сайта на БТВ.
На 20 април 2015 г. в Областна администрация Велико Търново се проведе информационна среща с участието на общините от областта. Възможностите за участие в инициативата бяха оповестени от представител на електронната медия БТВ, организатор на събитието за пета поредна година.
 
 
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания