Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ „Николай Катранов” се включи в благотворителната инициатива КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

СОУ „Николай Катранов” се включи в благотворителната инициатива КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ
Добавена на: 2014-12-02 08:39:11

СОУ „Николай Катранов” се включи в благотворителната инициатива КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ
СОУ „Николай Катранов” се включи в благотворителната инициатива КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ
СОУ „Николай Катранов” се включи в благотворителната инициатива КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

Инициативата КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ на Фондация „Идея в действие” е за събиране на пластмасовите капачки от всякакъв вид и предаването им за рециклиране

Предай нататък добрина!
Инициативата  КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ на Фондация „Идея в действие” е за събиране на пластмасовите капачки от всякакъв вид и предаването  им за рециклиране. С безвъзмездната и безценна помощ на куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000 чувалите и тубите с капачки биват транспортирани от цялата страна до завода в Пловдив.
Зелената благотворителна кампания  КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ стартира през септември миналата година, но постоянно набира все повече привърженици и прави деня на десетки хиляди българи в страната и извън нейните граници по-смислен. Не става дума за едно обикновено събиране на пластмасови капачки? Това е начин да помогнем на децата в детските домове в България, но и заедно с това  лесно да опазваме околната среда чрез разделно събиране на отпадъци.
Предадено количество до момента (ноември 2014): 5160 килограма
Със събраните средства до момента за закупени: за ДДЛРГ „Щурче“, гр. Средец (хладилник с фризер); за ДДМУИ „Слънчице“, с. Горски Сеновец, общ. Сражица, обл. Велико Търново (пералня); за ЦНСТ село Дрен, общ. Радомир (пералня); за ДДЛРГ „Велика и Георги Ченчеви“ – град Севлиево (миялна машина) и за ДДУИ, с. Михалци, общ. Павликени (пералня)
Фондацията има специално създадената карта, с всички направени досега дарения, на която към момента има над 110 пункта не само в големите градове, но и в малките населени места и селата. Кампанията е доказателство, че доброто няма граници и е заразно. Към тази карта вече ще се прибави и името на Свищов.
Капачките ни отпътуваха за НПО "Идея в действие" . Благодарим на Ива Колева за изпратения куриер.
Благодарим на учителката Стефка Николаева, която не само събра с децата си от ІІ в  клас 45 туби-91 килограма  капачки, но организира предаването на капачките от училището, които ще станат част от  6 -тия тон за събрани капачки от "Идея в действие", за да бъде закупен електрически уред за следващ детски дом. Събирането на капачките се извършваше и с помощта на възпитателката Иваничка Георгиева.
Учениците от ІІІ в клас с учителка Елка Георгиева и възпитател Бисерка Бялкова събраха и предадоха 32 туби-64 килограма. В класа събирането се отчиташе индивидуално. Най-мого туби с капачки и събрала учителката Елка георгиева-9 и учениците: Даря Сашева-8, Тодор Кузев-6, Веселина Христова-3 и Иван Мочков-1.   
Децата от ІІ б клас с учителки Снежана Блажева и възпитател Валя Георгиева събраха 10 туби-20 килограма, а учениците от V г клас с класен ръководител Евгения Христова предадоха 10 туби с капачки-20 килограма. Общо училището събра и предаде 97 туби-194 килограма.
Благодарим на всички наши близки, съседи, роднини и приятели, които ни подкрепиха, за да можем да бъдем полезни!
Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ продължава с пълен напред и всеки може да се включи! 
Ето малко любопитна математика на рециклирането:
1 пластмасова капачка = боклук
456 пластмасови капачки = 1 кг.
2 кг. пластмасови капачки = 1 пълна 10-литрова бутилка от минерална вода= 912 капачки
500 10-литрови бутилки от минерална вода = 1 тон
1 тон пластмасови капачки = 600 лв

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания