Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Работна среща по проект в град Бомбарал-Португалска приказка

Работна среща по проект в град Бомбарал-Португалска приказка
Добавена на: 2014-10-22 16:16:36

Работна среща по проект в град Бомбарал-Португалска приказка
Работна среща по проект в град Бомбарал-Португалска приказка
Работна среща по проект в град Бомбарал-Португалска приказка

От 13 до 17.10.2014 година учителките Оля Михова и Мария Йорданова и ученици от СОУ „Николай Катранов”, Свищов взеха участие в четвърта работна среща по проект „Активни и здрави тинейджъри-бъдещето на Европа”.

Работната среща се проведе в град Бомбарао, Португалия. Кординатор на проекта е училище от Латвия. Страните участнички в проекта са Полша, Турция, България и, Румъния и Португалия. Учениците бяха настанени в семейства на техни връсници, където бяха топло и сърдечно посрещнати.
            „ Спорт и свободно време” беше темата на заниманията на партньорите от училища  от държавите. Ученичките от ХІ клас Милица Бонева и Кристина Христова представиха презентации по темата. Всички участваха в организираните в училището забавни спортни игри и посетиха различн часове. Най-интересно беше в лабораториите по биология, химия и физика където учениците правиха много опити. През втория ден гости и домакини бяха на екскурзия в столицата на Португалия-Лисабон.
Най-екзотичното място, като в португалска приказка е Парка на Буда в град Бомбарал.
За участието си в работната среща по проекта и пътуването до Португалия Кристина споделя: „ От първия момент се влюбих в тази страна. Хората са позитивни и постоянно усмихнати. Благодарна съм на семейството, в което бях настанена. Те направиха всичко възможно да съм спокойна и престоя ми с тях беше невероятен. В неповторимия Лисабон посетихме исторически и културни забележителности.
Бях много впечатлена от океанското градче Nazare, където прекарахме последният ден от нашето пътуване.
Никога няма да забравя Португалия, красива, различна, интересна, невероятна, и приятелствата, които създадох, надявам се за цял живот.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания