Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов се присъединява към MOVE Week

Община Свищов се присъединява към MOVE Week
Добавена на: 2014-10-01 08:41:30

Община Свищов се присъединява към MOVE Week
Община Свищов се присъединява към MOVE Week
Община Свищов се присъединява към MOVE Week

С голяма радост и очакване за много положителни емоции, Община Свищов се присъединява към инициативата MOVE Week 2014, която ще премине в периода 29 септември – 5 октомври.

С голяма радост и очакване за много положителни емоции, Община Свищов се присъединява към инициативата MOVE Week 2014, която ще премине в периода 29 септември – 5 октомври. Това е седмица на движението, която представя ползите от активния начин на живот и физическата активност.
MOVE Week е кампания подкрепена от Европейския съвет, Фондацията на Кока Кола и Европейската федерация на колоездачите (ECF).
В България - MOVE Week се координира от сдружение „BG Бъди активен“ и се организира с подкрепата на: Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Асоциацията на Общините, Национална спортна академия, Национален младежки форум.
MOVE Week в Свищов ще протече под патронажа на кмета Станисалв Благов. Мотото на кампанията ще е "Седмица на хармонията между тяло, дух и мисъл". В инициативата се включват Община Свищов, спортните клубове, училищата и детските градини, спортен клуб на пенсионера "НОВЕ".
Пo време на MOVE Week в Свищов в периода 27.09 - 05.10.2014 г. ще бъде осигурен свободен достъп и участие до всички видове спорт, развиващи се в града, до терапевтичното въздействие на танците и музиката – класически балет, фолклорни танци, както и семейни забавни състезания.
Първото планирано масово мероприятие е традиционният есенен ученически крос по време на празника на града на 27 септември от 10:00 часа на градския стадион „Академик“. Очаква се в него участие да вземат близо 150 ученици, които ще се състезават в четири възрастови групи в две дисциплини: 400 м и 800 м.
На 30 септември от 10:30 часа в Градската градина до Читалището малчуганите от ОДЗ „Чиполино“ ще направят демонстрация на основни упражнения от йогата за начинаещи. Момичетата и момчетата имат редовни занятия в детското заведение, но този път ще тренират на открито.
В рамките на седмицата в училищата ще се провеждат сутрешна гимнастика и забавни спортни игри, клубовете пък ще тренират при отворени врати за всички желаещи да се включат в заниманията им.
На 3 октомври в MOVE Week  със свои изпълнения ще се включат момичетата от Балетната школа и спортен клуб на пенсионера "НОВЕ", които ще покажат своите композиции при отворени врати, съответно в Школата и залата на Спортен комплекс „Свищов“.
Целта на всички мероприятия е да се провокира повече движение и активност. Идеята е, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша, водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата.
Според статистиката на Евробарометър за 2014 година България е на 6-то място в ЕС по затлъстяване при децата на възраст от 11 до 17 години и на първо място в категорията най-обездвижена нация със 78% неактивни българи.
 
Повече за инициативата "MOVE Week" и за събитията в Свищов, може да намерите тук: http://bulgaria.moveweek.eu/
http://bulgaria.moveweek.eu/user/events
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания