Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Предсрочно ще приключи проектът за зелена и достъпна градска среда

Предсрочно ще приключи проектът за зелена и достъпна градска среда
Добавена на: 2014-09-12 14:32:23

Дейностите заложени в проекта за обновяване и модернизиране на зелена и достъпна градска среда ще приключи с няколко месеца предсрочно, съобщи заместник-кметът инж. Виктор Майсторов, който е и негов ръководител.

В момента се изпълняват заложените дейности по начинанието, което се финансира с над 4,8 мин. лв. от ОП “Регионално развитие”.
Усилено се работи по възстановяването на спортната площадка на площад “Велешана” и спортна площадка “Септември” (на снимката). Успоредно с това се работи по изграждане и на чисто нова площадка, северно от стадион “Академик”. Усилено с това се работи и по обновяването на пешеходната алея от “Хан Бъчва” до стадиона. На част от нея, до корпус “Юг,” ще бъдат поставени гранитни павета, а в останалата отсечка асфалт. Започнаха дейностите и по изграждането на велоалеята, която ще бъде от “Хан Бъчва” до стадион “Академик”. Пред него пък ще бъде изграден паркинг, а част от пешеходната алея ще бъде разширена, уточни още инж. Майсторов.
До дни се очаква да започне и работата по ремонта на кръстовището на “Хан Бъчва” и изграждането на другата велоалея, която ще бъде от “Велешана” до полицията. Заложеният краен срок за приключването на проекта е през март 2015 година, но амбицията на изпълнителите е той да приключи през ноември т.г. Тази цел е реалистична и през ноември проектът ще бъде приключен успешно, допълни строителният заместник-кмет.
Александър ГЕОРГИЕВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания