Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ДЮТА “Дунавска младост” очарова и възхити публиката на Биело поле

ДЮТА “Дунавска младост” очарова и възхити публиката на Биело поле
Добавена на: 2014-08-04 10:28:23

ДЮТА “Дунавска младост” очарова и възхити публиката на Биело поле
ДЮТА “Дунавска младост” очарова и възхити публиката на Биело поле
ДЮТА “Дунавска младост” очарова и възхити публиката на Биело поле

По покана от побратимения със Свищов град Биело поле (Черна гора), ДЮТА „Дунавска младост” имаше възможност да представи българския фолклор на местна сцена.

По покана от побратимения със Свищов град Биело поле (Черна гора), ДЮТА „Дунавска младост” имаше възможност да представи българския фолклор на местна сцена. Това се случи в рамките на Третия международен фолклорен фестивал, провеждан в Биело поле.
Във фестивала, състоял се в живописното етно село „Вукович”, участваха 6 танцови ансамбъла. Свищовският състав очарова публиката и грабна сърцата на специално пристигналите в етноселото зрители с прекрасните си танцови изпълнения, представени на фона на единствената оркестрова музика.
За участието си във фестивала ДЮТА „Дунавска младост” получи плакет и много подаръци от организаторите.
В концертната програма, извън фестивала, зрители и участници имаха възможност да се насладят на великолепния глас на сръбската певица Йелена Томашевич, заела шесто място в крайното класиране на „Евровизия” 2008.
Преди фестивала в центъра на Биело поле се проведе дефиле на участващите фолклорни ансамбли. С изиграните пред насъбралата се публика танци, дефилето се превърна в своеобразен мини фестивал. Участието на ДЮТА „Дунавска младост” в Третия международен фолклорен фестивал, провеждан в Биело поле, беше предшествано от официална среща на целия ансамбъл с председателя на местния Общинския съвет. Свищовската група беше топло посрещната и приета в уютна зала, в която присъстваше и българското знаме.
На път за Биело поле ДЮТА „Дунавска младост” спря на мястото на катастрофата от 04.04.2012 година, при която загинаха 12 деца от Свищов. Десет години след катастрофата край река Лим, за първи път свищовски деца виждат лобното място на своите връстници. Въпреки силния дъжд, всички се преклониха пред паметта на загиналите деца и поднесоха цветя в тяхна памет. Единодушно беше решено участието на ДЮТА „Дунавска младост” във фестивала да бъде посветено на 12-те деца. Това беше оповестено и по време на фестивала пред неговата публика.
 
Геновева ТАНЧОВСКА
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания