Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Турнир по футбол за католици проведоха в Ореш

Турнир по футбол за католици проведоха в Ореш
Добавена на: 2014-07-18 13:25:13

Шест отбора, разпределени в три групи, участваха в първия по рода си турнир на католическите общности “Марга Ауреа”, организиран в Ореш.

Надпреварата бе по инициатива на кмета на свищовското село Любомир Иронов. Сред участниците бе и “Победа” (Стар Бешенев). В румънското селище живеят предимно банатски българи, а на 15 август м.г. в него бе открит новият стадион “Христо Стоичков Арена” лично от Камата, който стана и почетен гражданин на Стар Бешенев. Именно тогава се е родила идеята за провеждането на турнира на католиците, които имат корен от Ореш, припомни кметът Любомир Иронов. Мачовете се играха с топката, с която се провеждат срещите на Световното първенство в Бразилия – “Бразука”, изпратена от президента на БФС Борислав Михайлов по депутата Георги Марков. В предварителната група домакините от “Стрела” надиграха “Победа” с 5:1 и “Ботев” (Бърдарски геран) с 1:0. От своя страна “Победа” удари “Ботев” с 5:1. В другата група победител стана “Кипровец” (Чипровци”, следван от “Ювентус” (Малчика) и “Ботев” (Трънчовица). Така на финала “Стрела” срещна “Кипровец”, надигра го с категоричното 4:0 и спечели турнира. За третото място “Победа” спечели срещу “Ювентус” с 4:3 с дузпи, в редовното време – 0:0. Пети се подреди “Ботев” (Трънчовица) след 3:0 срещу “Ботев” (Бърдарски геран). Първите три отбора получиха купи и медали. За най-добър вратар бе избран Здравко Ангелов от “Стрела”, защитник №1 стана Николай Петров от “Ювентус”, нападател - Богдан Богданов от “Кипровец”, най-полезен играч – Новак Фабиан от “Победа”. Голмайстор на турнира е Янислав Ячев с 6 попадения от орешкия  тим. Допълнителна атракция за публиката бе изпълнение на дузпи от центъра на терена, спечелено от Еленко Славов. Амбицията на кмета Любомир Иронов е турнирът да стане традиционен, като за второто му издание ще се покани отбор от Сърбия, където също живеят банатски българи.
 Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания