Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Снимат филм по проект “Величественият Дунав”

Снимат филм по проект “Величественият Дунав”
Добавена на: 2014-07-11 14:40:16

Проектът „Величественият Дунав - непокътнати природни красоти и люлка на древни народи” се реализира вече близо година, като бенефициент е община Свищов в партньорство с общините Белене и Ценово.

Проектът „Величественият Дунав - непокътнати природни красоти и люлка на древни народи” се реализира вече близо година, като бенефициент е община Свищов в партньорство с общините Белене и Ценово. В рамките на проекта се състоя посещение на античния град Нове, където пред представители на трите общини свищовската група за исторически възстановки направи демонстрации. Дейностите на проекта са свързани с популяризиране на дестинация „Долна Мизия” в три основни насоки – първата е уникалната флора и фауна на дунавските архипелази от централния участък на р. Дунав. Втората са историческите възстановки и Фестивалът на античното наследство с фокус върху общата история от римската епоха на трите общини. Третата насока е историческият туризъм. В рамките на проекта са издадени различни рекламни материали. Работи се и по филм, който показва забележителностите на трите общини. Премиерата на лентата е предвидена по време на “Свищовски лозници 2014”. Проектът „Величествения Дунав”, който стартира в края на август м.г., се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие 2007-2013”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 
Александър ШАБОВ
В-к „Дунавско дело“

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания