Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът благодари за качествения ремонт на пътя Драгомирово - Българско Сливово - Царевец

Кметът благодари за качествения ремонт на пътя  Драгомирово - Българско Сливово - Царевец
Добавена на: 2014-07-07 16:18:49

Кметът благодари за качествения ремонт на пътя  Драгомирово - Българско Сливово - Царевец
Кметът благодари за качествения ремонт на пътя  Драгомирово - Българско Сливово - Царевец

Благодарствено писмо във връзка с изпълнението на ремонта на пътя Драгомирово - Българско Сливово - Царевец изпрати кметът на Община Свищов Станислав Благов.

Благодарствено писмо във връзка с изпълнението на ремонта на пътя Драгомирово - Българско Сливово - Царевец изпрати кметът на Община Свищов Станислав Благов. Писмото е адресирано до всички ангажирани институции и фирми, по-конкретно до министъра на регионалното развитие, председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ и представителите на фирмата изпълнител ДЗЗД „Царевец“ 2013.
„Позволете ми от името на свищовската общественост и жителите на селата, през чиято територия преминава ремонтираната отсечка, да Ви поднеса огромните си благодарности за качественото и скоростно изпълнение на обекта.“, заявява Станислав Благов в писмото и пояснява: „Въпросната 17,460-километрова отсечка беше силно износена и амортизирана, което създаваше реална опасност от възникване на пътни инциденти, застрашаващи здравето и живота на хората. Пълният ремонт на отсечката, освен безопасност, осигурява подобрена жизнена среда за населението в района и улеснен достъп до административни, здравни, образователни и други услуги.“
Свищовският градоначалник изразява още надежда, че строителните дейности на пътя ще приключат в определения срок и с гарантирано високо качество, а в бъдеще нуждите и проблемите на община Свищов отново ще срещат подобна категорична подкрепа.
Писмото е подписано от всички кметове на кметства, през чиято територия преминава ремонтирания участък - Царевец, Българско Сливово, Драгомирово, Морава, Овча могила, Деляновци и Червена.
 
Рехабилитацията и реконструкцията на 17,4 км от път III-302 Драгомирово – Царевец от км 10+000 до км 27+460. се извършва със средства от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Предвижда се локален ремонт и възстановяване на пътната конструкция, полагане на основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове, изпълнение на нови облицовани окопи, банкети, полагане на нови бетонови бордюри, тротоари и малки съоръжения, възстановяване на съществуващото и изпълнение на ново отводняване на пътното платно и др. Ще бъдат ремонтирани две големи съоръжения - мост при село Драгомирово и при село Царевец, ще бъде подменена и съществуващата стоманена предпазна ограда, полагане на нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, за да се повиши безопасността на движението.
Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Царевец 2013“, в което участват „Интегрирани пътни системи“ и „Инфраструктурна компания“. Стойността на договора е 10,5 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пътинвестинженеринг“. Техният договор е за 186 672 лв. с ДДС.
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания