Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Отборът по хандбал на СОУ „Николай Катранов” участва в Световното училищно първенство по хандбал

Отборът по хандбал на СОУ „Николай Катранов”  участва в Световното училищно първенство по хандбал
Добавена на: 2014-07-07 16:13:34

Отборът по хандбал на СОУ „Николай Катранов”  участва в Световното училищно първенство по хандбал
Отборът по хандбал на СОУ „Николай Катранов”  участва в Световното училищно първенство по хандбал
Отборът по хандбал на СОУ „Николай Катранов”  участва в Световното училищно първенство по хандбал

Световното училищно първенство по хандбал се организира от Международната училищна спортна федерация (ISF) от 20.06 – 28.06.2014 година в град Трабзон, Турция

Световното училищно първенство по хандбал се организира от Международната училищна спортна федерация (ISF) от 20.06 – 28.06.2014 година.
В отбора на СОУ „Николай Катранов“ влизат  момичетата: Михаела Михайлова Мусарлиева, Кристина Иванова Христова, Лора Димитрова Сарандева, Диляна Николаева Димова, Магдалена Бориславова Ботева, Милена Атанасова Евтимова, Магдалена Бориславова Ботева и Антоанета Георгиева Ангелова. Техни треньорки са Величка Ангелова Плачкова и Милена  Блажева Ангелова. Като ръководители с  групата  пътуваха още Димитър Янков Сарандев и Генчо Борисов Стоянов.
В първенството по хандбал за момичета участват 22 отбора от цял свят. Нашите момичета играят 4 мача, от които имат 4 победи и 3 загуби. Побеждават с 2 мача отбора на Сърбия, отборите на Македония и Румъния. Загубите им са от отборите на Бразилия, Словения и Хърватия. В крайното класиране заемат 10-то място.
Победители в първенството са: Първо място -Турция, второ - Словения, трето -Унгария.
В първенството участва и отбор по хандбал - момчета от град Варна, които заемат осмо място.
Културната програма, съпътстваща първенството, включва подреждане на малки изложби за страните участнички със сувенири и национални ястия, засаждане на дръвчета в парка, вечер на нациите, на която нашите момичета играят на сцената „Дунавско хоро”.
 
Какво споделят нашите момичета:
Кристина Иванова Христова
„За първи път нашият отбор се класира на Световно първенство и е много трудно да се опише чувството, което изпитваш, когато си част от нещо толкова голямо. Там имаше отбори от 22 страни. Организацията беше невероятна. Това беше едно изключително преживяване. Най- значимото и вълнуващо състезание, в което съм участвала досега.“
Михаела Михайлова Мусарлиева
„Това световно беше едно голямо предизвикателство за нас. Преди да заминем тренирахме доста усърдно, за да можем да се представим на ниво. Бяхме 22 отбора и беше доста трудно да се класираме на 10-то място. Всичко това ние постигнахме благодарение на многото ни труд в залата и на треньорите ни. На първенството всичко беше много вълнуващо, а най-силните емоции бяха след всяка наша победа. Не можехме да скрием радостта  и сълзите си. Много сме разочаровани, че във финалния  мач нещата се развиха по лош  за нас начин и не можахме да вземем 9-то място. Организацията на първенството и престоя  бяха на световно ниво. Имахме всичко осигурено, за да можем да се чувстваме добре. Всеки отбор си имаше водач,  който говореше английски, така общуването беше по-лесно. Всяка група имаше микробус, с който да се предвижва до залата. Запознахме се с много други състезатели от различни страни. Всичко беше чудесно и аз съм много горда с нас и с нашето завоювано 10-то място!  
Казвам ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на всички подпомогнали нашето пътуване!“ 
 
Трабзон е град в Турция на брега на Черно море с население около 230 000 жители. Разположен е на историческия път на коприната и представлява смесица от религии, езици и култура, формирани в продължение на векове, този град е и „търговската врата“ към Иран и Кавказ.  Трабзон е много  известен и с лешниковите и черешовите си гори.
 


Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания