Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кампания за пролетно почистване на Свищов

Кампания за пролетно  почистване на Свищов
Добавена на: 2014-03-28 15:36:33

От 20 март т. г. Община Свищов започна ежегодната пролетна кампания за почистване на града.

Приключи кастренето на сухи клони, премахването на болни и опасни дървета в централната част. Обработени са Градската градина, градините на пл. „Свобода”, пл. „Велешана”, градинката на „Дарителите”, районите на болницата и  автогарата, комплекс „Дунав”, както и всички детски градини и училища. Тази дейност продължава и в така наречените по - крайни квартали. Целта е да се обхване колкото може по - голяма площ в III-та и IV-та градски зони на Свищов. Дървесината от премахнатите дървета се съхранява от ОП „Чистота” и за отоплителния сезон се предоставя на ДСХ “Мария Луиза”, на административни сгради, отопляващи се с твърдо гориво, на общинските обекти, които са с денонощна охрана, като слада за съхранение на пестициди до с. Вардим.
Разчитаме и на сигналите, подавани от граждани, за наличието на изсъхнали клони и дървета, които крият опасност от злополуки. Сигналите се проверяват от съответната комисия, взема се решение и се отговаря в писмена форма на подателя.
На мястото на отстранените дървета ще бъдат засадени нови подходящи видове, предимно липи и брези, които са много подходящи за климата на нашия град. Започна оформянето и засаждането на цветни алеи, които ще дадат приветлив вид на Свищов. Посадени са над 6 000 бр. пролетни цветя.
Предстои косенето на всички тревни площи, засаждането на дървета и храсти на подходящи места, както и на местата, на които по една или друга причина липсват миналогодишните фиданки. След окосяването на тревните площи те ще бъдат третирани против насекоми и основно кърлежи.
Няма да бъде забравено и пролетното миене на улици.
Краят на свищовската кампания ще е на 26.04.2014 г., когато е и кампанията „Да изчистим България за един ден”! Надяваме се гражданите активно да се включат в пролетната кампания за почистване на града и селата в общината, а събраните отпадъци ще бъдат извозени организирано от ОП “Чистота”. Нека и тази година  свищовлии да покажат, че обичат  чистотата в града, участвайки в пролетното почистване!
инж. Иван КАЛЧЕВ, ст. експерт „Екология” към Община Свищов
Дунавско дело
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания