Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Дискутираха нови възможности за партньорство между средното и висшето икономическо образование

Дискутираха нови възможности за партньорство  между средното и висшето икономическо образование
Добавена на: 2014-03-14 15:08:00

Традиционна среща на учители от български икономически училища с академични преподаватели се проведе в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.


Форумът, посветен на новите възможности за сътрудничество между средното и висшето икономическо образование в България, бе съпътстваща проява на шестото издание на националното ученическо състезание по икономика, което се проведе в Стопанска академия в направленията „Маркетинг”, „Туризъм” и „Бизнес информатика”. В срещата участваха учители от девет средни икономически училища в страната, ръководители на катедри и учебни центрове, академични преподаватели от Стопанска академия. При откриване на кръглата маса гостите приветства зам.-ректорът по студентска политика и академично развитие – проф. д-р Теодора Димитрова. С представители на академичната общност учителите обсъждаха учебните програми, планове и помагала по преподаваните от тях дисциплини. Дискутирано бе нивото на подготовка на учениците и в рамките на срещата бе представен и образователният продукт, предлаган от Стопанска академия по специалностите, в които бе организирано националното състезание.

До края на март и през април Стопанска академия „Д. А. Ценов” ще организира ученически състезания по финанси, застраховане и социално дело, счетоводство, икономика, статистика.
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания