Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Концертът “Симона и приятели” бе заснет в свищовското читалище

Концертът  “Симона и приятели” бе заснет в свищовското читалище
Добавена на: 2014-03-07 13:50:22

В първия ден на месец март “Шоуто на Слави” засне в салона на ПБЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” специално предаване под надслов “Симона и приятели”.

На него бяха поканени само учители и съученици с родителите си от СОУ “Д. Благоев”, където учи нашата прославена второкласничка. Специални гости в залата бяха и приятелите на Симона от местния “Клуб Естрада” с ръководител Антоанета Георгиева. В началото на предаването Маестро Евгени Димитров благодари сърдечно на кмета на Общината Станислав Благов и на общинското ръководство за оказаното от тях съдействие при организиране на концерта. Преди на сцената да излезе “виновницата” за събитието, Маестрото се изказа ласкаво за таланта и участието в Шоуто на нашата малка звездичка. Симона откри своя концерт в родния Свищов с песента на Руслана “Диви танци”. Водещите Филип Станев и Иво Сиромахов не пестяха суперлативите си към Симона преди всяко нейно излизане на сцената, като я наричаха “големият глас на Свищов”, “талантливата принцеса”, “младата дама” и пр. Залата се взриви от аплодисменти, когато големият рок-музикант Кирил Маричков, повел за ръка Симона, запя в дует с нея песента “Среща” на “Щурците”.
Водещите поканиха на сцената вокалния педагог на Симона – Антоанета Георгиева, която припомни първата си среща с нея: “След като майка й я доведе за първи път при нас в “Клуб Естрада” да я запише и си тръгна, Симона каза:  “Аз съм си певица, обаче мен мама и татко ме карат да идвам тук. И ето, тук съм”. Детето има самочувствие и стабилен характер. Много е изпълнителна, трудолюбива и талантлива. Кажа ли нещо - прави го. Бързо учи, само с едно повтаряне. Още от първата година в клуба я пратих на конкурс. Симона “литна” от детските песни, които вече не й лежаха на гласа, към песни от репертоара на Лили Иванова”, каза Антоанета Георгиева. Тя благодари и на родителите, довели децата си при нея да развива таланта им, и на Община Свищов за неизменната им помощ. Публиката възторжено аплодира нейните талантливи възпитаници Симона Иванова и Пламен Борисов. Дуетната им песен “Чуй ме” ги изведе на сцената два пъти на бис.
В концерта участваха малките приятелки на Симона от “Шоуто на Слави” - 5-годишната софиянка Диана Чаушева, Карина Стоилова, Юлияна Мур, Ива Цветанова, Гергана Тодорова, новата сценична партньорка на г-н Андреев Крисия Тодорова, както и утвърдената вече Тереза Маринова. Маестро Евгени Димитров бе трогнат от професионализма, който демонстрираха малките чаровници. Техните изпълнения се редуваха с появата на актьорите на Шоуто – Краси Радков и Виктор Калев, влизайки в ролите на мага Астор, Ицо Вица, Миодраг Иванов и Володя Стоянов. Пред свищовската публика се представи и самият г-н Андреев, който излезе малко притеснен на сцената да разкаже своя скеч. Концертът завърши с песента “Клетва” от култовия български филм “Вчера” в изпълнение на Кирил Маричков и малките звездички – приятелките на нашата слънчева Симона Иванова. След края на шоуто, Симона получи от съучениците и приятелите си голям плюшен розов слон, много цветя, прегръдки и целувки. А за всички свищовци, които не бяха допуснати в салота, продуцентът на “Шоуто на Слави” беше осигурил видеостена, на която “на живо” да станат съпричастни с изпълненията на талантливите деца на България.
Боряна ФИРОВА
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания