Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Тема с продължение. Няма нередовни таксита в Свищов

Тема с продължение. Няма нередовни таксита в Свищов
Добавена на: 2014-02-07 14:38:54

Към 24 януари в Свищов няма нередовни таксиметрови коли и шофьори, заяви пред “Дунавско дело” читателят ни Свилен Василев, който е и водач на една от жълтите коли.

Към 24 януари в Свищов няма нередовни таксиметрови коли и шофьори, заяви пред “Дунавско дело” читателят ни Свилен Василев, който е и водач на една от жълтите коли. Той е категоричен, че според наредбите за превоз такситата също са законни и минават прегледи на 6 месеца, имат застраховки на местата, плащат лицензи на Община Свищов, плащат стоянките, на които стоят, плащат и данъци. Возилата се проверяват от изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. “За разлика от бусовете, таксиметровите фирми сами си организират работата и това дали ще имат клиенти зависи от тях. Принципа на действие е да си вземат клиентите след повивкване от адреси или места без автобусни спирки. В таксиметровия превоз има също много проблеми, но никой не обръща внимание на това, за разлика от непрекъснато хленчещите бусове”, категоричен е читателят ни.
“Не знам, че е законно междуградски бус да обира пътници от Студентски град - Хан бъчва - Центъра и така до автогарата и обратно. Автобусът тръгва и спира само и единствено на автогарата. Като лоялен превозвач са фирмите “Юнион Ивкони” и
“Транс 5”, които тръгват и спират само на автогарата”, твърди Свилен Василев. “Не знам, че е законно да се возят правостоящи в автобус, натъпкани като сардели. Не знам, че е законно да не се дават билети на пътниците или като слезе пътникът от автобуса да връща билета на шофьора! Точно такъв законен превозвач е глобен с 1500 лв. от ИААА”, пише още Свилен Василев с надеждата, че на законните таксиметрови шофьори няма да се гледа като крадци на клиенти.
Александър ШАБОВ
Дунавко дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания