Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПСК “Нове” на финала на празника на спорта, здравето и дълголетието

ПСК “Нове” на финала на празника  на спорта, здравето и дълголетието
Добавена на: 2014-01-02 15:21:08

ПСК “Нове” – Свищов взе участие в заключителната проява за 2013 година на пенсионерските спортни клубове към Българската асоциация “Спорт за всички”

 
ПСК “Нове” – Свищов взе участие в заключителната проява за 2013 година на пенсионерските спортни клубове към Българската асоциация “Спорт за всички” (БАСВ). Деветият традиционен празник „Спорт, здраве и активно дълголетие“, организиран от Министерството на младежта и спорта, БАСВ и Централната комисия на СК “Здраве и активно дълголетие”, се проведе под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова миналия четвъртък в зала “Люмиер” на НДК в София. Той бе открит от председателя на централната комисия инж. Панайот Бончев. Сред гостите на празника, освен почетния председател на БАСВ доц. Еню Бояджиев, бяха поканени и кметовете на трите общини Свищов, Балчик и Полски Тръмбеш. Община Свищов бе представлявана от секретаря Върбинка Конова. Градоначалниците получиха плакети – почетен знак за големите им заслуги в развитието и успешната дейност на пенсионерските спортни клубове в техните градове. Освен с плакет, кметът Станислав Благов, както и неговите заместници Емил Димитров и Пламен Александров, получиха и грамоти с благодарност за подадената ръка и за оказване на съдействие при осъществяване на дейността на ПСК “НОВЕ” в Свищов и за подкрепата им при участието на спортистите от клуба във всички състезателни прояви на регионално и национално ниво. Стана известно още, че свищовските управници са спечелили симпатиите на пенсионерските спортни клубове, участвали в организираните в града ни спортни празници. Пред зрителите в препълнената зала бяха представени най-добрите и атрактивни гимнастически композиции с музикален съпровод на осемте от общо 39 пенсионерски спортни формирования, сред които бе и ПСК “Нове” - Свищов. Под девиза “Спортът е здраве и начин на живот” клубове, членуващи в БАСВ представиха български и чуждестранен фолклор, авторска поезия, ревю и музикални изпълнения. Инж. Панайот Бончев награди клубове и индивидуални състезатели за успешното им представяне в Републиканските прегледи на Северна и Южна България, за високи резултати в Държавните първенства по петанк, лека атлетика и плуване „Втора младост на море“, както и в III-то Световно работническо първенство.
Галя БОРИСОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания