Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Блестящо представяне на ДЮТА „Дунавска младост”

Блестящо представяне на ДЮТА „Дунавска младост”
Добавена на: 2013-11-01 13:36:11

С бурни аплодисменти русенската публика изпрати от сцената ДЮТА „Дунавска младост”, представил свищовското читалище и нашия град в първия етап на Четвъртия национален преглед на фолклорните ансамбли 2013 – 2014, провеждан от CIOFF® България.

С бурни аплодисменти русенската публика изпрати от сцената ДЮТА „Дунавска младост”, представил свищовското читалище и нашия град в първия етап на Четвъртия национален преглед на фолклорните ансамбли 2013 – 2014, провеждан от CIOFF® България. Събитието се състоя на 26 октомври и премина под егидата на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. В прегледа в Русе участваха 12 състава. Техните изпълнения бяха оценявани от жури в състав Иван Тодоров – хореограф и председател на журито, Агрипина Войнова – хореограф и Председател на Сдружението на детските танцови колективи, Емил Павлов – председател на CIOFF® България. Резултатите от първия етап на Четвъртия национален преглед на фолклорните ансамбли, който обхваща 19 български града, ще станат известни на 14-тата Национална среща - семинар на хореографите и ръководителите на фолклорни ансамбли през февруари 2014 г.
На втория етап, през 2014 г., ще бъдат определени носителите на званието Представителен фолклорен ансамбъл на CIOFF® България, които ще имат правото да участват в Международни фолклорни фестивали, организирани от CIOFF®. Националният преглед на фолклорните ансамбли дава възможност на Националната секция на CIOFF® България /Международния Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства - официален партньор на ЮНЕСКО/ да актуализира състоянието и художественото ниво на българските колективи и ансамбли с цел престижно международно представяне. Прави се оценка на израстването на съставите в художествено и творческо отношение, преглед на новия репертоар на ансамблите, обогатяване на концертната дейност на съставите и представяне на художествените им постижения. Сред основните цели на Националната секция на CIOFF® България са да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания