Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В Маратона на четенето се включиха деца и възрастни

В Маратона на четенето се включиха деца и възрастни
Добавена на: 2013-04-22 11:04:02

В Маратона на четенето се включиха деца и възрастни

Маратонът на четенето в начален етап на СОУ „Н.Катранов” бе открито от Върбинка Конова, секретар на Община Свищов

Маратонът на четенето в начален етап на СОУ „Н.Катранов” бе открито от Върбинка Конова, секретар на Община Свищов, която прочете приказка на децата от ІІ а клас и поговори с тях за любимите приказки и поуките от тях. Учителките и децата подариха на гостенката изработена от тях красива кошница и червен Змей, символ на добрите герои (на снимката). В І б клас приказка на децата прочете и учителката по БЕЛ Галя Рошелова. В актовата зала на училището децата от ІV-те класове подредиха малка изложба с любимите си книжки с приказки. Приказки четоха и Веселина Спасова и Маргарита Колева от читалищната библиотека, облечени в приказни костюми, Теодор и Величко от ІV а клас и Велислав от ІV б клас и библиотекарката на училището Диляна Илиева, както и Добринка Добрева от отдел „Образование и култура” на  общината. В четенето се включиха и учениците от ПИГ на V клас. Петокласниците подариха на всяко дете оригами великденско зайче, изработени от  самите тях, листове за оцветяване и материали за изработване на поставки за яйца по случай наближаващия Великден. В градската библиотека четенето на приказки от децата в ПИГ на  ІІІ б, в и г  класове премина под надслов: „Аз вече чета в библиотеката”. Приказката "Дар от сърце на децата” прочетоха библиотекарките Лилия Цонева и Румяна Плетньова. Маратон по четене направиха и малките ученици, като подред прочетоха приказката "Неродена Мома". В градската библиотека слушаха приказки и малките ученици от І в клас.
И Женското благотворително сдружение „Съгласие“се включи в националната инициатива Маратон на четенето. Дамите от организацията, основана от бабата на Щастливеца през 1868 г., се събраха в Градската градина пред паметника на проф. Иван Шишманов (на снимката). Те четоха откъси от книгата на Румяна Конева „Иван Шишманов и Обединена Европа“.
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания