Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

МЕЖДУНАРОДНЕН ПРИЗ “ЧОВЕК НА ХХІ ВЕК”

МЕЖДУНАРОДНЕН  ПРИЗ   “ЧОВЕК НА ХХІ ВЕК”
Добавена на: 2013-03-28 11:34:34

В категория голям град : Кмета на г. Свищов – Станислав Благов

ДЕСЕТА ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДАТА „ЧОВЕК НА XXI ВЕК”
 
Наградата „Човек на XXI век” е оценка за целогодишната работа, постижения и усилия за адаптация на българския бизнес към европейските стандарти.
В номинациите участват кметове, региони и области на България, производители на промишлени и селскостопански стоки.
Наградата за кметове „Човек на XXI век”,  в категория  голям град спечели Станислав Благов-кмет на град Свищов.
Церемонията се организира от програма  „Произведено в България” с автор Адриана Цанева и Олга Ускова - представител на асоциация на руските кметове на Балканите.
По време на официалната церемония „Човек на XXI век” бяха връчени както награди на кметове на български градове, така и награди в следните категории:
1. „Човек на XXI век” –награда в сферата на производството, връчена от Цветан Симеонов-председател на Българската търговско-промишлена палата, на хранително-вкусова-Сотир Немов, „Си Комерсиял”, Самоков, Машиностроение-Елена Минчева „Оскар Ел”, Божурище, строителство-Донка и Румен Илиеви „Донатекс и КО”, Карлово.
В сферата на медицина и медицински услуги наградата връчи Найден Зеленогорски - председател на Асоциацията на българските градове и региони, два мандата член на делегацията на Конгреса на местните и регионалните власти към Съвета на Европа в Страсбург, удостоен със сребърен Георгиевски кръст на честта и почетен знак „190 години от Бородинската битка”.
Журито избра да награди ЕО „ДЕНТ”-д-р Павлова и д-р Николов,  „SKIN SISTEMS”-д-р Катрин Крахтова.
II. „Човек на XXI век – награда за авангардно и креативно мислене бе връчена на Наталия Бондаренко - „Арх Медии” от проф. Тодоров-Вицепрезидент на ЕCSF (Европейски съвет за малък и среден бизнес) за България, председател на УС на Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството, ръководител на катедра „Предприемачество” при УНСС.
III. „Човек на XXI век”- награда в сферата на традиция и развитие получи Галя Терзиянова „ПМ интернешънал” от Цветан Симеонов-председател на Българската търговско-промишлена партия (БТПП).
IV. „Човек на XXI век”-млад бизнесмен стана Ева Шарлопова- „Шарлопов хотели”. Наградата връчи г-н Павел Алексиев-дипломиран икономист, експерт в областта на международната търговия, член на българо-американското дружество за сътрудничество и приятелство, председател на УС на фондация „Св. Иван Рилски”.
Наградата за пиар и медии бе връчена от Атанас Лазаров на Иван Гарелов - популярен български журналист и телевизионен водещ още от времето на социализма в България. Известен е с фразата „Часът и мястото на срещата са известни”.
Специалната награда „Човек на XXI век” получи Елена Кумбиева от очна болница „VISION”.
По време на официалната гала вечер „Човек на XXI век” бяха наградени и кметове. Сред номинираните тази година в категорията за държавно управление са:
В категория голям град:
1. Гоце Делчев-Владимир Москов
2. Смолян-Николай Мелемов
3. Свищов-Станислав Благов
В категория малък град:
1.Долна баня
2. Златица-Магдалена Иванова
3. Божурище-Аспарух Аспарухов
Наградата се присъжда за най-добри показатели на дейността в район, населено място и община, а сред чуждестранните й носители са Виктор Шрейдер - кмет на Омск и Владимир Печенъй - кмет на Магадан.
Любопитна подробност е фактът, че носителите на наградата в тази категория се издигат в политическата йерархия, след като са я получили-пример затова е настоящият прeмиер Бойко Борисов, който беше удостоен с високия приз  в качеството му на кмет на София.
Награда за КМЕТОВЕ „Човек на XXI век” печели
В категория голям град:
Кметът на град Свищов -Станислав Благов
Наградата връчи Найден Зеленогорски - председател на Асоциацията на българските градове и региони. Два мандата член на делегацията на Конгреса на местните и регионалните власти към Съвета на Европа в Страсбург. Удостоен със сребърен Георгиевски кръст на честта и почетен знак „190 години от Бородинската битка”.
Награда за КМЕТОВЕ „Човек на XXI век” печели
В категория малък град:
Кметът на град Божурище-Аспарух Аспарухов
Наградата връчи Ергин Емин – изпълнителен директор Асоциация на българските градове и региони, председател на сдружение „Европейска визия за етническа толерантност”.
Сред официалните гости на церемонията в резиденция Бояна бяха: Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който благослови присъстващите, д-р Йордан Войнов-изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, Цветан Симеонов-председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Найден Зеленогорски - председател на Асоциацията на българските градове и региони, Павел Алексиев-дипломиран икономист, експерт в областта на международната търговия, председател на УС на Фондация „Св. Иван Рилски”, Ергин Емин-изпълнителен директор „Асоциация на българските градове и региони”, проф. ик. н. Кирил Тодоров-вицепрезидент на ECSB за България, председател на УС на Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството, ръководител на катедра „Предприемачество” при УНСС, Миро Ангелов-изпълнителен директор на „БЪЛГАРИЯ ЕР”, Иван Гарелов - журналист, Ангелика Джиброва-дизайнер, Мариан Пирев - бизнесмен, Люси Барзанова - консултант по европроекти, Боряна Баташова-певица и други.
Основната идея на програма „Произведено в България” е да бъде витрина на българското производство, на българската култура, на „Всичко българско и родно”, което издига националното ни самочувствие и ни прави достойна част от Европа.
Наградата, която връчва програма „Произведено в България”, е оценка и признание за човека, който живее, работи и създава днес и сега, в условията на съвременна България.
Отличените ще получат скулптурата „Плодородие”, с автор Румен Желев.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания