Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Филмът „ Манчестър Юнайтед от Свищов” ще бъде показан на най-големия фестивал за документално кино в

Филмът „ Манчестър Юнайтед от Свищов” ще бъде показан на най-големия фестивал за документално кино в
Добавена на: 2011-10-21 14:10:15

Филмът „Манчестър Юнайтед от Свищов” на режисьорът Стефан Вълдобрев ще бъде прожектиран на най-големия световен фестивал за документални филми в Амстердам, Холандия

Филмът „Манчестър Юнайтед от Свищов” на режисьорът Стефан Вълдобрев ще бъде прожектиран на най-големия световен фестивал за документални филми в Амстердам, Холандия. Това се случва след огромния успех  на филма, показан през май на кинофестивала в Кан и конкурсните кинофестивали в Сараево и Варшава.
         Кинофестивалът в Амстердам, известен като International Dokumentary Festival Amsterdam  води началото си от 1988 година, като всяка година в програмата му  се включват над 200 от най-добрите документални филми от цял свят. Обичайно събитието  се посещава от над 120 хиляди зрители, сред които 2000 официални гости. В тазгодишното издание, което ще бъде от 16 до 27 ноември ще бъдат представени 319 филма, разпределени в 19 категории, филмите са подбрани от над 3600 кандидатури от цял свят.
         За първи път филмът „Манчестър Юнайтед от Свищов беше показан в тазгодишния фестивал „София филм фест” и зрителите и специалистите го определиха като една от сензациите на фестивала. В него известния български футболист Димитър Бербатов сложи началото на футболната си кариера, което пък предизвика режисьорът на продукцията Стефан Вълдобрев да му предложи да работят и занапред над актьорското му амплоа. За големия успех на филма говори и фактът, че лондонската дистрибуторска компания ТВФ Интернешънъл е откупила правата за телевизионното разпространение на филма по целия свят.
         Самият Манчестър сподели, че режисьорът Стефан Вълдобрев му телефонирал в края на миналата седмица, за да му съобщи хубавата новина. Засега за героят на филма няма отправена покана да присъства на прожекцията в Амстердам, тъй като все още не е намерен спонсор, който да финансира пътуването и престоя му в холандския киноцентър.
         „Вълдобрев ми обясни, че всеки сам трябва да си поеме разходите за присъствието си на кинофестивала, но аз все пак се надявам да се намери такава възможност и за мен. Все още има цял месец до тогава”,  каза за „Свищовски бряг” Манчестър. Той очакваше обаждане от румънски журналисти, за да присъства заедно с  тях на футболна среща в Букурещ между румънски тим и любимият му „Манчестър Юнайтед”.
                               
Ганка Иванова 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания