Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Декларация от групата общински съветници от Коалиция „За Свищов”

Декларация от групата общински съветници от Коалиция „За Свищов”
Добавена на: 2011-09-02 10:44:07

„По стореното ще ни познаят някога людете …”

Декларация
 
„По стореното ще ни познаят някога людете …”
 
Уважаеми дами и господа!
Любородни свищовски граждани!
 
Една от любимите книги на България завършва с думите: “По това ще ни познаят людете някога”. По „това”- стореното, направеното, сътвореното... Знаели са мъдрите хора, че човек, преминавайки през света и живота, трябва да остави нещо след себе си, нещо за другите.
Излишно е да го припомняме на жителите на нашия град, които живеят със заслуженото самочувствие, че Свищов „лъха на история” и по неговите улици някога „са минавали сериозни, ученолюбиви мъже, които са гледали едно-две столетия напред...” (К. Константинов). Знаят жителите на Свищов, че хората се познават по делата и затова внимателно слушат и наблюдават изреченото и стореното от тези, които са определили за свои водачи.
ИЗРЕЧЕНОТО...Днес, особено при наближаващите избори, все повече, все по-жестоко се сблъскваме с думите. Отколешна истина е, че „думата е страшно нещо” - тя може да погали, но може и да нарани, да просветли и да очерни, да е истина или лъжа. Тя изразява мислите ни, заявява чувствата ни, общуваме чрез нея. Една част от тези, които пишат и произнасят думите, по всяка вероятност изпитват все по-малко респект и уважение към тях. Така е в национален, регионален и наш, свищовски вариант. В продължение на много дни и месеци слушахме как „има нещо гнило в Дания” (разбирай Свищов), как „Картаген трябва да падне” и от собствената си камбанария някои се опитваха да ни внушат мисли, които са огледало на тяхната душевност (защото има добро обяснение какъв си, ако непрекъснато говориш за далавери и измами).
СТОРЕНОТО... И днес по делата ще познаеш човека, защото, докато някои се упражняват в реторика, други - като добри стопани - работят, за да осъществят мечтата си - да превърнат този град, който ни е роден, в добро място за живеене. Вярвайки в максимата, че когато фактите говорят... дори и някои общински съветници мълчат, ще се опитаме да припомним на свищовската общественост част от стореното от кметската управа...
В условията на криза се довършва ремонтът на напорния водопровод и проблемът, сериозният проблем с водата, ще бъде решен; фериботът (мечта на европейския Свищов) е вече факт; благоустроява се централната градска част; проектът по трансгранично сътрудничество ще има своята реализация през късната есен; свищовските граждани пазаруват в новите магазини на популярни европейски вериги.
В условията на криза културният живот в града не стихва, римските легиони, съставени от свищовски момчета, ществат не само по улиците на нашия град, но покориха и великия Рим. След броени дни ще се потопим в усмивката и настроението на нашите „Свищовски лозници”.
В условията на криза Свищов е пример за местно самоуправление, в което политическите пристрастия не са водещи, работи се с грижа и затова Общината заслужено получи Европейски етикет за добро местно самоуправление.
Не вярваме да е национална черта поведението на някои хора, които заявяват желание единствено да развалят стройния звук на създаденото, но не могат да създадат собствена музика.
Не ни се иска да вярваме, че нашите съграждани, които живеят в града на Алеко, ще предпочетат интригата и клеветата!
Не ни се иска да вярваме, че политика може да се прави само с нападки, злоречие и негативизъм!
Не ни се иска да вярваме, че толерантността (дори и в предизборните дни) е неразпознаваема за някои хора!
Ние, общинските съветници от Коалиция „За Свищов”, продължаваме да вярваме, че има бъдеще нашият град. Продължаваме да мечтаем за един европейски Свищов, в който проблемите се решават, а не се говорят. Надяваме се, че ще продължават да се ценят хората, които със сърце работят за него!
Призоваваме всички, които се включват в предизборната надпревара, да не забравят почтеността и достойнството и да не унищожават традициите, завещани от дедите ни! Ако искаме да ни познават някога людете...
 
Групата общински съветници от Коалиция „За Свищов”

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания