Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

“Академик” започна подготовката си за новото футболно първенство

“Академик” започна подготовката си за новото футболно първенство
Добавена на: 2011-07-15 15:40:40

В понеделник футболистите на ОбФК “Академик” (Свищов) започнаха подготовката си за новото първенство на “В” Северозападна група, което стартира на 21 август.

В понеделник футболистите на ОбФК “Академик” (Свищов) започнаха подготовката си за новото първенство на “В” Северозападна група, което стартира на 21 август. Отборът ще продължи да разчита на досегашните си състезатели с изключение на вратаря Иван Иванов - както е известно, още преди месеци той замина на работа в САЩ. Първата тренировка на “студентите” под ръководството на играещия треньор Боби Борисов бе уважена от кмета на община Свищов Станислав Благов, който е сред най-големите почитатели на отбора и посещава почти всичките му мачове независимо дали се играят навън или в къщи. Кметът увери футболистите, че общинското ръководство ще продължи да изпълнява ангажиментите си към “Академик” и ще се постарае да осигури нормални условия за подготовка на отбора и за новия футболен сезон. Готовност да помага на свищовския клуб, както винаги досега, е изразил и Валентин Михов. Както сподели административният директор на “Академик” Анатоли Дончев, подготовката на отбора ще протече изцяло в Свищов, като се подготвя програма от контролни срещи. Засега са сигурни мачовете с “Бенковски” (Бяла) – на 20 и 23 юли при разменено гостуване, предвиждат се приятелски срещи и с “Гигант” (Белене), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Спарта” (Самоводене) и други тимове от региона. Все още програмата на “В” Северозападната група за есенния полусезон не е уточнена, тъй като е проблематично участието на някои отбори в нея. Седем играчи на “Академик” (както и футболисти от Севлиево, В. Търново и Горна Оряховица) са включени в сборния отбор на Северозападна България, който ще участва в традиционния юношески турнир “Юлиян Манзаров”.
 
Людмил СИМЕОНОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания