Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Клуб “Естрада” изнесе заключителен концерт

Клуб “Естрада” изнесе заключителен концерт
Добавена на: 2011-07-08 16:54:55

Миналата събота се състоя традиционният годишен концерт на възпитаниците на Школата за поп и рок изпълнители“Клуб Естрада”.

Миналата събота се състоя традиционният годишен концерт на възпитаниците на Школата за поп и рок изпълнители“Клуб Естрада”. Много свищовски деца са се обучавали през 13-те години от появата на Школата. В момента в нея своя музикален талант развиват 15 деца от 5 до 19 години под ръководството на Антоанета и Венцислав Георгиеви. Изпълненията им са от поп-жанра, предимно български песни, но по-големите изпълняват и чуждестранни песни. От многобройните си участия в музикални конкурси възпитаниците на школата винаги са се завръщали с награди. В националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика “Цветен камертон”, проведен наскоро в Сливен, за първи път участва и 5-годишната Грета Мишева, която получи трета награда заедно с 10-годишната Никол Руменова и 19-годишната Елица Михайлова. Втората награда спечели 6-годишната Симона Миленова. Специалното отличие - “микрофон”, бе присъдено на 9-годишната Ивана Балдъркова. На този фестивал ръководителят на “Клуб Естрада” Антоанета Георгиева получи наградата за най-добър вокален педагог на конкурса. Свищовските таланти участваха и в международния конкурс за млади таланти “Изгряват звезди” в Петрич. С първа награда оттам се завърна Елица Михайлова, с втора Никол Борисова и Ивана Балдъркова, а с трета - Ивета Кинова. Специалната награда отиде при 7-годишната Марияна Йорданова. Симона Миленова, Боряна Тихолова и Никол Руменова пък спечелиха втори награди и от местния фест “Звездици за Лора”. През годината нашите млади таланти участваха още в конкурса на Лили Иванова “Медни звънчета” в Кубрат, в Бургас, в Несебър и другаде.  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания