Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С 230 хил. лева ремонтират улици и пътища в община

За основен ремонт на общинската пътна мрежа и текущ ремонт на свищовските улици от местната хазна са заделени 229 758 лева с ДДС, съобщи зам.- кметът инж. Мария Дочева. 114 000 лева са предвидени за ремонт на общинската пътна мрежа. До 20 хиляди от тях ще бъдат за ремонтиране на общинския път между селата Червена, Овча могила и Драгомирово. Към 40 хиляди лева пък общината заделя за пътя Свищов – Ореш. Още толкова средства ще са необходими за ремонтиране на пътния участък между селата Деляновци, Морава и Овча могила. Останалите 14 200 лева ще покриват разходите по ремонта на общинския път на село Хаджидимитрово.
За текущия ремонт на улиците на територията на Свищов общинската администрация е предвидила малко повече 115 560 лева, каза още инж. Дочева. С приоритет ще се работи по улица "33-ти Свищовски полк’’, която е част от второкласната пътна мрежа. Предвидени са още и ремонти по улиците "Студентска’’, "Младост", "Стоян Ников’’, "Черни връх’’, "Петър Парчевич’’, "Княз Борис 1-ви’’, "Хаджи Димитър’’, "27-ми юни’’, кръстовището между улиците "Климент Охридски" и "Отец Паисий Хилендарски" и други. Очаква се "кърпенето’’ на уличните платна да започне при подходящо за сезона време. Дейността по ремонта на общинската пътна мрежа и на улиците на територията на града трябва да приключи в края на месеца.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания