Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нов кабинет и ремонтирано детско отделение в МБАЛ

На 8 януари в МБАЛ – Свищов се състоя официална церемония за откриване на нов модерен педиатричен кабинет, оборудван по проект на АДО "Дунав" и ремонтирано детско отделение в болницата.
На церемонията присъстваха кметът на Общината Станислав Благов, управителят на МБАЛ - Свищов Гавраил Гевезов, общински съветници, представители на фирмите изпълнители на обектите и фирмите спомоществователи, медицински персонал, представители на общинската администрация.
"Изключително съм радостен и удовлетворен, че вече имаме този модерен педиатричен кабинет и ремонтирано детско отделение. Нашите детски лекари са излючителни професионалисти, но за съжаление, в отделението за лечение на децата битовите условия не бяха на ниво. Благодаря на АДО "Дунав", както и на общинските съветници, които подкрепиха предложението ни от общинския бюджет да бъдат заделени средства за ремонт на отделението и сега то да бъде много по-комфортно и уютно. Отправям апел към ръководството на болницата да бъде активно, да търси и се възползва от всички възможности за реализиране на проекти за обновяване на общинската болнична инфраструктура.", каза на церемонията кметът Станислав Благов.
След него управителят на МБАЛ - Свищов Гавраил Гевезов благодари на всички, допринесли за реализиране на проектите и сподели, че заедно с детските лекари са подели една инициатива, определяйки я символично като "Свищовската Коледа", чрез която са призовали фирмите в общината да подкрепят обновяването на детското отделение. Той заяви, че се надява даренията да постъпват и занапред и започнатото да бъде продължено.
От името на медицинския персонал на детското отделение, благодарности към ръководството на Общината и фирмите, спонсорирали с пари и материали ремонта, отправи д-р Румяна Николаева. Тя също сподели, че се надява, започналата промяна да продължи в посока подновяване и на обзавеждането в детското отделение. Д-р Румяна Николаева обяви, че през пролетта ще бъдат организирани и дни на "отворените врати" със свободен прием за популяризиране на педиатричния кабинет.
Лентата за откриване на кабинета и обновеното отделение прерязаха кметът и управителят на болницата.
Като подарък от кмета детското отделение получи стенен часовник.
Лично дарение за отделението направи общинският съветник Васил Илиев, който уточни, че прави това като родител, чийто деца винаги са били лекувани тук много професионално, с нежност и грижи.

Педиатричният кабинет бе ремонтиран и оборудван по проект на Асоциацията на дунавските общини "Дунав" със заглавие "Нека по-добре да защитим и да се грижим за здравето на нашите деца, живеещи по поречието на река Дунав". Той се финансира от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Дейностите му включваха цялостно оборудване и обзавеждане на 23 специализирани педиатрични кабинети в дунавски общини партньори по проекта. Кабинетът за община Свищов бе обособен на етажа на детско отделение в МБАЛ. Проектът за него е на стойност 18 800 лева, от които 3000 лева бяха осигурени от Община Свищов, която участва като партньор в изпълнението му.
Извършен бе цялостен ремонт на обособените помещения и оборудване с компютърна конфигурация, климатик, хладилник, електрическа печка, прахосмукачка, бюро, гардероб и библиотека. Доставено бе и следното специализирано оборудване: електрокардиограф, 2 броя инхалатори, аспиратор, детски стетоскоп, кантар-ръстомер, бактерицидна лампа, стерилизатор и бебешка везна.
Ремонтът на детското отделение включва подмяна на дограмата на вратите и прозорците в отделението, шпакловка и пребоядисване, ремонт на санитарните възли, ремонт на помошните помещения за персонала, подмяна на осветителните тела. За целта от общинския бюджет бяха отпуснати 50 000 лева. С материали и парични средства са помогнали и няколко свищовски фирми. Рисунките, украсили отделението, са изработени и дарени от децата от Дневния център за деца с увреждания.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания