Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учители и ученици от 7 държави гостуваха на кмета

Делегации от седем държави гостуваха на кмета на Община Свищов. Посещението е във връзка с изпълнението на проект "До колко сме различни" на общинския отдел "Образование и култура", финансиран по програма "Коменски". Координатор на проекта е началникът на отдела Милена Богданова.
Гостите бяха посрещнати от кмета Станислав Благов в Зала 1 на Общината.
"За мен е висока чест да Ви приветствам с "Добре дошли!" Благодарение на Вашата визита за няколко дни Свищов ще се превърне в многонационален център. Убеден съм, че по време на това гостуване ще имате много интересни срещи и разговори и че ще научите много един за друг, каквато всъщност е и основната цел на този проект. Пожелавам Ви едно чудесно пребиваване в нашия град!", обърна се към присъстващите кметът.
Той поднесе подарък за всяко от партньорските училища, представени в групата на гостите – книгата за културно-историческите забележителности на Свищов, с автори почетният гражданин и преподавател в Стопанската академия професор Радко Радков и бившият директор на Историческия музей Пети Доневски, кратък филм за туристическите атракции на Свищов, информационна брошура, сувенири и официалната значка на Община Свищов.
В проекта "До колко сме различни?" участват ученици от 9 европейски училища – свищовското СОУ "Николай Катранов" и училища от Турция, Литва, Латвия, Румъния, Словакия, Испания, Италия и Чехия.
Проектът е свързан с психологията на личността, със създаването на умения за междукултурно общуване основана на толерантност, разбиране, съпричастност и активно гражданство.
В рамките на 5-дневната визита, програмата на гостите включваше работни срещи между партньорите и запознаване с местните културно-исторически забележителности.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания