Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовският кмет бе гост на традиционния празник З

Свищовският кмет бе гост на традиционния празник Зарезан в Александрия


Делегация от Община Свищов, водена от кмета Станислав Благов, гостува в румънския град Александрия на 1-ви февруари по покана на Областния съвет, Кметството на Александрия и българо-румънската асоциация "Зарезан". Поканата бе във връзка с честването на традиционния празник Зарезан, който се отбелязва с големи тържества в Румъния.
В състава на свищовската делегация, освен кмета, бяха още общинският съветник инж. Георги Манов и представителят на румънската компания "ИНТЕРАГРО" за България инж. Никола Попов. В групата бе и Свилен Димитров, ръководител "Продажби" на Винпром – Свищов, тъй като фирмата бе поканена да участва с продукцията си в традиционното за празника изложение на винопроизводители.
Тържеството започна в Дома на културата в Александрия, след което на лозята край града бе изпълнен ритуалът "зарязване" и отслужен молебен от румънски свещеници и българския свещеник в Румъния отец Петър Тотев.
По-късно празникът продължи с фолклорна програма в един от местните ресторанти. Там се състоя и традиционното за Зарезан българо-румънско изложение на винопроизводители, където представеното от "Винпром" - Свищов вино бе сред наградените.
Гост на празника в Александрия бе и посланикът на Република България в Букурещ Валентин Радомирски. По време на тържеството свищовският кмет Станислав Благов обсъди възможностите за развитие на трансграничния регион с българския дипломат и му поднесе подарък от името на Община Свищов. Благов поднесе подарък и на домакина на празника - кметът на Александрия Виктор Драгусин, с когото разговаряха за бъдещото сътрудничество между двата града.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания