Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Книгата "В планината на голямата маймуна" на Калин

Книгата "В планината на голямата маймуна" на Калина Ковачева бе представена на свищовлии
човек Йети.
В рамките на празничната програма за честването на 146-та годишнина от рождението на Алеко Константинов в понеделник следобед в зала 1 на Общината бе представена книгата на Калина Ковачева "В планината на голямата маймуна" (По хималайските пътеки).
Връзката на авторката с Алеко Константинов е страстта й към туризма. Както Щастливеца, който поставя началото на туристическото дело в България, Калина Ковачева освен писател, е и запален турист.
Книгата бе представена от почетния гражданин на Свищов – доц. д-р Юлия Николова. Самата авторка не присъства на представянето по здравословни причини.
Калина Ковачева е родена в с. Божурлука, но още 7-годишна идва в Свищов и тук прекарва детските и ученическите си години.
През 1975 г. Калина Ковачева влиза в националния отбор по алпинизъм, а 10 години по-късно прави самостоятелен преход в Хималаите от над 550 км. В книгата си "В планината на голямата маймуна" тя описва първото и второто си щурмуване на планината.
Представяйки книгата, доц. Юлия Николова обясни, че заглавието й е конкретно назоваване на онази част от Хималаите, наречена Планината на голямата маймуна, в която според преданието живее големият снежен

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания