Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Почетни граждани: Цанко Николаев Цветанов

Награждаване:

Обявен за Почетен гражданин на Свищов с Решение № 156 от 20.09.1994 г., протокол № 47 на ИК на Общински съвет – Свищов.

Информация:

Цанко Цветанов е роден на 6.01.1970 г. в село Българско Сливово, община Свищов. Като ученик в четвърти клас започва да тренира във футболната школа в град Свищов. От 1981 г. до 1983 г. играе в детските отбори на "Академик" – Свищов като нападател.

Цанко Цветанов завършва спортното училище във Велико Търново през 1987 г., след което играе в мъжкия отбор на "Академик" в "Б" футболна група в продължение на два сезона. След отбиване на военната си служба във Велико Тървоно, играе в отбора на "Етър" – Велико Търново в "А" републиканска група. Участва в националния отбор и играе във всички срещи от квалификациите за световно и европейско първенство. През лятото на 1993 г. преминава в отбора на "Левски" – София, където се утвърждава като един от най-добрите футболисти в България. Цанко Цветанов играе във всички предварителни квалификационни мачове, в това число и във Франция. Той заминава с националния отбор за САЩ, където през лятото на 1994 г. България се класира на четвърто място в света, завоювайки бронзов медал.

В знак на признателност за постигнатата победа през 1994 г., Общинският съвет удостоява Цанко Цветанов със званието Почетен гражданин на града, където се е учил и усъвършенствал във футболната игра.

« Назад

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания