Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПОСЛЕДНО СБОГОМ С ГАНЧО ЛАМБЕВ – ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СВИЩОВ

ПОСЛЕДНО СБОГОМ С ГАНЧО ЛАМБЕВ – ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СВИЩОВ
Добавена на: 2020-11-25 11:03:05

Близки и съграждани на Ганчо Петков Ламбев, който ни напусна на 24 ноември 2020 г. след кратко боледуване, ще могат да отдадат поклон пред паметта му.

Община Свищов и Общински кризисен щаб съобщават, че предвид епидемичната обстановка, сбогуването с почетния гражданин на Свищов ще се случи при извънредни мерки за безопасност.
Още днес 25 ноември (сряда), в централното фоайе в сградата на Община Свищов ще бъде устроен мемориален кът, където всеки желаещ ще може да напише в книгата за съболезнования своите впечатления и спомени от Ганчо Ламбев или да изрази съболезнования към близките и семейството му.
 
На 26 ноември (четвъртък) от 10.00 ч., в салона на читалището в село Царевец ще се състои общоградско поклонение. Ритуалът ще премине при строго спазване на епидемичните мерки – пропускателен режим, следване на установения ред за влизане от едно място и излизане от друго, спазване на дистанция и без всякакви физически контакти, в това число с близките на починалия. Носенето на маски е задължително. В определения за целта мемориален кът, дошлите да си вземат последно сбогом с Ганчо Ламбев ще могат да запалят свещ, да поднесат цветя и да напишат съболезнованията си в книгата.
 
Погребението ще се състои на 27 ноември (петък) от 10.00 ч., само в присъствието на семейството на покойника. Поради епидемичните мерки и установените разпоредби други близки и граждани не се допускат. Траурната процесия ще започне в 10.00 ч. от земеделската кооперация в Царевец, където Ганчо Ламбев председателства от 1991 г. и ще продължи покрай неговия дом, през центъра на селото до гробищния парк.
 
Ганчо Петков Ламбев е роден през 1953 година. Целият му съзнателен живот преминава в родното му село Царевец. Последните 29 години той посвещава на ППОК „Изгрев 93“, като председател на кооперацията. Бил е три мандата общински съветник в Общински съвет – Свищов (2003-2015).
Заради обществената и гражданска му позиция през годините и заради последователните му действия в подкрепа на спорта, културата, здравеопазването, благоустрояването и др. през 2018 г. е удостоен със званието Почетен гражданин на град Свищов.
 
СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания