Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ДВАМА СТУДЕНТИ ВЛЯЗОХА НА ПОМОЩ В СВИЩОВСКАТА БОЛНИЦА

ДВАМА СТУДЕНТИ ВЛЯЗОХА НА ПОМОЩ В СВИЩОВСКАТА БОЛНИЦА
Добавена на: 2020-11-22 15:40:41

.

На 20 ноември на помощ в Covid отделението на свищовската болница влязоха Димитър Николаев и Мария-Василена Богомилова – студенти от Медицинския университет в Плевен. Това съобщи лично кметът Генчо Генчев, който сподели в телефонен разговор: „Разговарях със здравния министър проф. Костадин Ангелов и получих уверение, че ще пристигнат двама студенти в подкрепа на медицинския персонал. Засега остава проблемът с липсата на медицински сестри”.
В последната седмица кметът алармира за сериозните затруднения на лекарите в градската болница да се справят с увеличения брой постъпили в Covid отделението. „До сега разчитахме на лекарите д-р Иванова, д-р Чекова, д-р Райкова, д-р Караджов и д-р Ганев, които от самото начало на пандемията са на линия и полагат грижи за пациентите. Освен болните в Covid отделението, те обслужват и пациентите в другите отделения, което ги поставя в невъзможност да са на постоянно разположение“, обясни в допълнение Генчев.
Депутатите лекари от БСП, които бяха в свищовската болница вече я напуснаха. Сега лечебното заведение разчита на младото попълнение, което се очаква да се увеличи през следващата седмица, когато други студенти ще се присъединят към лекуващия персонал.
Общинското ръководство и това на болницата изказват своята благодарност за подкрепата.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания