Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Към 27.01.2020 г. /понеделник/ на територията на община Свищов няма основания за обявяване на грипна ваканция

Към 27.01.2020 г. /понеделник/  на територията на община Свищов няма основания за обявяване на грипна ваканция
Добавена на: 2020-01-27 11:20:11

В момента на територията на община Свищов се провеждат редовни учебни занятия.

През последните седмици в страната и на територията на област Велико Търново се наблюдава ежедневно увеличение на броя на регистрираните остри респираторни заболявания и грип. РЗИ- Велико Търново проследява ежедневно динамиката на заболеваемост чрез подаваните справки от учебните и здравните заведения на територията на областта и прилежащите общини. От 11 часа на 24 януари 2020 година на територията на областта е обявена грипна епидемия и се препоръчват следните противоепидемични мерки:


За лечебните заведения- превантивно се прекратяват свижданията и плановите операции;

За извънболничната помощ-  се преустановява работата на  женските и детските консултации; преустановява се провеждането на планови профилактични имунизации и реимунизации;

Ограничава се провеждането на мероприятия с масов характер;

В детските и учебните заведения да се организира извършването на ежедневен филтър от медицинските специалисти, като болните деца се връщат по домовете. Заболелите лица от персонала не се допускат на работа.

Броят на отсъстващите деца и ученици се подава всекидневно до 9, 30 часа в отдел „Образование“ на Община Свищов за предприемане на мерки. Грипна ваканция се обявява когато  нивото на заболеваемост достигне 30 %. В момента на територията на община Свищов се провеждат редовни учебни занятия. На 27.01.2020 година /понеделник/ след получени справки от учебните заведения нивото на заболеваемост е 15%.
За последващи промени училищата, детските градини  и родителите ще бъдат уведомявани чрез директорите и съобщения на сайта на Община Свищов – http://svishtov.bg/ и сайта на отдел „Образование“- https://obrazovanie-sv.bg.
 

 ПРЕСЦЕНТЪР - ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания