Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В най-кратки срокове авариите на водопровода към Свищов бяха отстранени

В най-кратки срокове авариите на водопровода към Свищов бяха отстранени
Добавена на: 2019-10-25 15:15:39

Опасност от влошено водоподаване за града и населените места няма

      В.и.д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова, началникът на Район Свищов към «ВиК Йовковци» Румен Линев и инж. Росен Трифонов – ръководител на отдел «Логистика» във «ВиК Йовковци»  дадоха извънредна пресконференция пред местните медии, във връзка с уведомление от 25 октомври на «ВиК Йовковци» ООД, гр. Велико Търново, за възникнала авария на новия гаранционен напорен водопровод и стария напорен водопровод на гр. Свищов.
Във връзка с поредната авария и настъпилите смущения във водоподаването към Свищов г-жа Анелия Димитрова успокои жителите на града, че Общината и ВиК дружеството са предприели необходимите мерки за справяне с проблема и благодари на «ВиК Йовковци» за бързата и своевременна намеса, относно отстраняването на авариите и възстановяване на водоподаването в най-кратки срокове.
Началникът на Район Свищов Румен Линев обясни, че отстраняването на аварии е ежедневие в практиката на ВиК дружествата, така че възникналите през изминалата нощ аварии вече са отстранени, благодарение и на помощта на колегите им от Велико Търново. «Гражданите на Свищов не бива да бъдат обезпокоени. Авариите са отстранени днес в ранния следобед, водоподаването е въстановено, така че няма място за притеснание.», допълни той.
Във връзка с уведомлението в сайта, че ще бъде нарушено водоподаването до 24.00 часа на 26 октомври 2019 г., инж. Росен Трифонов поясни, че това е задължение и влиза в общите условия на «Вик Йовковци» да информира своите абонати. В уведомлението е даден по-дълъг срок за отстраняване на авариите, но проблемът вече е решен и  нарушение във водоподаването няма да има.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания