Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПРОЕКТ

ПРОЕКТ
Добавена на: 2019-10-24 14:23:57

ПРОЕКТ
ПРОЕКТ
ПРОЕКТ

Екипът на WiFi4EU извърши успешна дистанционна проверка на инсталираните WiFi4EU мрежи в Свищов

С изключително бързата си и адекватна реакция община Свищов успя да инсталира и изгради мрежата за безплатен Wi-Fi, финансиран от Европейската комисия.
След като през месец юли бе подписано споразумението за финансиране на безплатните точки за достъп, в началото на месец август общинската администрация осъществи избора на доставчик, който в изключително кратък срок инсталира оборудването.
От месец септември тази година всички 10 точки, осигуряващи безплатно използване на високоскоростен безжичен интернет са активни.
Добрата новина е, че на 17 октомври Европейската комисия извърши проверка на активността на мрежата и установи, че същата е успешно инсталирана и работи, за което общинската администрация е уведомена писмено и считано от днес, 24 октомври 2019 г. започва да тече тригодишният период на дистанционен мониторинг. Неговата цел е да се потвърди поддържането на функционирането на мрежата и нейната достъпност за гражданите.
Припомняме на гражданите, че могат да ползват безплатен интернет достъп на следните обекти: общински пазар „Велешана“, площад „Алеко“, централната градска градина, градинката при „Паметника на дарителите“, площад „Свобода“, площад „Хан Бъчва“, Спортен комплекс „Свищов“, местността „Паметниците“, парк „Рила“ и в района на поликлиниката към МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" - гр. Свищов.
Идеята на инициативата WiFi4EU е всеки европейски гражданин независимо къде живее и работи да има достъп до високоскоростен интернет, защото това води до подобряване качеството на живот и подпомага достъпа до информация.
 
ПРЕСЦЕНТЪР - ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания