Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

12 ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА

12 ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА
Добавена на: 2019-10-11 23:07:45

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СВИЩОВ!

През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. Целта на общото отбелязване е да се популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята ѝ в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно, и съпричастно гражданско участие в процесите на управление на местно ниво.
 
Уважаеми служители на община Свищов,

С увереност, че общинска администрация – Свищов отговорно работи за отстояване на общата цел, активно популяризира дейността на местната власт и работи за изграждане на доверие и неразривна връзка с обществеността, ръководството на община Свищов поднася своите поздравления и благодари на всеки един от Вас за лоялността, и високия професионализъм, които доказвате ежедневно в своята работата като общински служители.
 
Честит празник, скъпи колеги!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания