Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Опровержение относно некоректно използване на името на Община Свищов

Опровержение относно некоректно използване на името на Община Свищов
Добавена на: 2019-09-18 16:51:06

Уважаеми жители на община Свищов,

Във връзка с публикация в сайта frognews.bg със заглавие: «Така изглежда път за 4 млн. лв. в участъка Бяла – Ценово – Свищов», която предоставя изопачена и невярна информация, некоректно използваща името на община Свищов, предоставяме разяснения, които  опровергават твърденията във връзка с въпросната публикация за некачествено изпълнен ремонт на Републикански път II-52 на територията на община Свищов.
Фактите са следните:
Приложената в публикацията снимка от некачествено изпълнен ремонт на пътното платно е наистина от пътя Бяла – Ценово – Свищов, но този участък се намира извън територията на община Свищов и категорично не може да бъде свързван с ремонтните дейности, стартирали на 14 юни в Свищов, които са на стойност 4.1 млн. лв. и обхващат 18.6 километров участък само и единствено територията на община Свищов - от границата с област Русе при село Новград, намиращо се на границата на община Ценово, до село Вардим, община Свищов, област Велико Търново.
 
Припомняме, че лошото състояние на 18,6 километровия път от територията на община Свищов с години е сериозен проблем за жителите на града и село Вардим, което бе и предпоставка за редица пътнотранспортни произшествия. Вследствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство, бяха предприети необходимите действия и неговият ремонт вече е факт.
 
Приветстваме стремежа на сайта frognews.bg, като обществена медия, да бъде коректив за нередности в публичното пространство, но в конкретния случай изданието намесва некоректно името на община Свищов, името на кмета на Свищов Генчо Генчев и индиректно подлага на съмнение авторитета на областно управление Агенция "Пътна инфраструктура" - Велико Търново, което не им прави чест.
Община Свищов категорично настоява сайтът frognews.bg да публикува опровержение на конкретната публикация и да поднесе публично извинение, за проявената некоректност от тяхна страна!
 
Ето и линк към некоректната публикация: https://frognews.bg/novini/taka-izglejda-pat-nad-4-mln-uchastaka-biala-tsenovo-svishtov.html
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания