Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов и УНИЦЕФ подписаха Споразумение за сътрудничество за изпълнение на Програмата „Работилница за родители - Да пораснем заедно“

Община Свищов и УНИЦЕФ подписаха Споразумение за сътрудничество за изпълнение на Програмата „Работилница за родители - Да пораснем заедно“
Добавена на: 2019-09-18 13:42:31

Програмата се състои от 14 тематично свързани семинара, в които се използват различни форми на работа – кратки лекции, упражнения, казуси

На 13 септември 2019 г. община Свищов и УНИЦЕФ подписаха Споразумение за сътрудничество за периода 2019 – 2021г. за изпълнение на Програмата „Работилница за родители - Да пораснем заедно“.
Програмата е част от цялостната работа на УНИЦЕФ за насърчаване на ранното детско развитие в България. Програмата стартира през 2012 година с дългосрочната цел да създаде устойчив модел за подкрепа на родители на малки деца до 4 години, както и на бъдещи родители.
През 2018 година УНИЦЕФ България  и Българското правителство подписаха нова 5-годишна програма за сътрудничество, в която един от основните приоритети е свързан с насърчаване на ранното детско развитие, включително и чрез засилване на подкрепата за родители.
Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години. Тя им осигурява възможност да споделят както своя опит и знания, свързани с отглеждането и общуването с най-малките деца, така да разширят познанията си за детското развитие и психологически потребности в най-ранното детство. Програмата се състои от 14 тематично свързани семинара, в които се използват различни форми на работа – кратки лекции, упражнения, казуси. Обменя се опит в групи, които ще се водят от специално подготвен екип от специалисти / психолог, социален работник и педагог / от Център за обществена подкрепа – Свищов, с активното участие на родителите. Всяка сесия е допълнена с ролева игра или кратък филм.
От 2012 г. досега в програмата успешно са се включили общините Плевен, Благоевград, Шумен, Варна, Габрово и София. Програмата, която е напълно безплатна за родителите, ще стартира през месец октомври и в Свищов.
Чрез реализиране на програмата, ще бъдат предоставени знания, умения и нагласи, които да  подпомогнат родителите в изпълнение на техните отговорности, като отговорят на нуждите на детето в интелектуално, социално, емоционално и физическо отношение.
Програмата ще се провежда в два цикъла: есенен (септември - януари) и пролетен (март-юни).
 
Повече информация относно условията за участие и записване в работилниците можете да получите в Център за обществена подкрепа – Свищов, ул. „33 Свищовски полк“ 67, ет. 2 , тел. 0631/40086.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания