Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

В община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019
Добавена на: 2019-08-14 16:41:28

Представителите на партиите и коалициите се споразумяха за заеманите позиции в 13 членния състав на Общинска избирателна комисия

По покана на кмета Генчо Генчев, на 14 август 2019 г. (сряда) от 10.00 ч. в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия, във връзка с произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 27 октомври 2019 г. 
 
Във връзка с изготвяне на предложение до Централна избирателна комисия, при провеждане на консултациите представителите на партиите и коалициите се споразумяха за заеманите позиции в 13 членния състав на Общинска избирателна комисия, който се състои от 1 председател, 2 зам.-председатели, 1 секретар и 9 члена.
В община Свищов в състава на ОИК ще бъдат назначени представители на следните партии и коалиции: ПП ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, „Воля“ и „Демократична България – обединение“.
При консултациите председателското място в ОИК бе определено за представител на  ПП ГЕРБ, двете зам.-председателски места бяха разпределени между Коалиция „Обединени патриоти“ и ДПС, а позицията на секретар бе решено да се заеме от представител на „БСП за България“. Останалите 9 члена ще бъдат назначени, като се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 16.07.2019 г., като се използва методът на най-големия остатък, но не по-малко от един член на всяка парламентарно представена партия или коалиция.
 
 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания